, Κυριακή
26 Μαΐου 2024

search icon search icon

Μ. Σχοινάς: Οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη της Θράκης είναι αναμφισβήτητες

«Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης, σε μία περιοχή που δεν είναι και η πιο ασφαλής στον κόσμο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη.

«Το σύνορο εδώ στον Έβρο είναι το σύνορο της Ευρώπης, είναι το σύνορο που υπερασπιστήκαμε την Καθαρά Δευτέρα του 2020, είναι το σύνορο που έχουμε μία από τις μεγαλύτερες χερσαίες επιχειρήσεις της Frontex», είπε ο κ. Σχοινάς και συνέχισε λέγοντας πως «το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έχει όλο ένα και πιο διακριτό στίγμα στην ακαδημαϊκή πολιτική της χώρας».

«Αν μου ζητούσατε να βάλω το δάχτυλό μου στο χάρτη της Ελλάδας σε μία περιοχή της χώρας όπου πραγματικά οι προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη είναι αναμφισβήτητες, χωρίς κανέναν ενδοιασμό θα το έβαζα στη Θράκη. Η Θράκη είναι ένα σύμβολο αυτού που έχω αρμοδιότητα στην Ευρώπη, που είναι η διαχείριση των ανθρωποκεντρικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ως ενδεικτικό του ενδιαφέροντός του για τη Θράκη ανέφερε ότι είναι η τέταρτη επίσκεψη που κάνει στην περιοχή, με την ιδιότητα του Επιτρόπου, και δεσμεύτηκε πως σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης καλωσόρισε τον κ. Σχοινά, είπε ότι κάποτε η Αλεξανδρούπολη είχε 17 προξενεία και σημείωσε ότι αναδεικνύεται σε κόμβο ενέργειας και μεταφορών, ενώ αναφέρθηκε και στον διαπολιτισμικό χαρακτήρα της Θράκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.