01:35, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Μ. Σπυράκη: Με ένα… παραμύθι ενημέρωσε παιδιά για την κλιματική αλλαγή (videos)

Με την ανάγνωση του παραμυθιού «Πουφ!!! Μεθάνιο» από την ευρωβουλευτή ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού έμαθαν πράγματα για το σημαντικό αυτό αέριο στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης ευαισθητοποίησης των μαθητών για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και τη μείωση των ρύπων του μεθανίου.

Η ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, ανέφερε ότι η σημερινή πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και είναι μία ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε με τα παιδιά για το περιβάλλον που ονειρεύονται, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Θα διαβάσουμε μαζί το παραμύθι”πουφ μεθάνιο” που βασίζεται στην έκθεση μου για τη μείωση των ρύπων του μεθανίου στην ευρωπαϊκή ένωση», ενώ συμπλήρωσε ότι «σήμερα είναι μια συμβολική ημέρα για την πολιτική στην Ελλάδα, καθώς η Βουλή των Ελλήνων καλείται να ψηφίσει τον κλιματικό νόμο, που είναι η εξειδίκευση του ευρωπαϊκού κλιματικού νόμου, του οποίου η ψήφιση θα καθορίσει την πορεία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές».

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζέτα Μακρή, σημείωσε από την πλευρά της πως στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι να προσαρμοστούν τα παιδιά στην κλιματική κρίση. «Τα βραβευμένα εργαστήρια δραστηριοτήτων ήδη από τα νήπια διδάσκουν μεταξύ άλλων και τον σεβασμό στο περιβάλλον, αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και καταλαβαίνουν από μικρή ηλικία τη σημασία των αλλαγών που βιώνουν».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημείωσε πως η σημερινή εκδήλωση είναι ακόμα μία πρωτοβουλία της Μαρίας Σπυράκη για το μεθάνιο. «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή γίνεται από τη νέα γενιά. Μέσααπό ένα παραμύθι σήμερα οκτώ σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης θα δουλέψουν για μία πολύ μεγάλη αλήθεια: όλοι πρέπει να συμβάλλουμε στο να σώσουμε το περιβάλλον».

Οι μαθητές μετά το τέλος της ανάγνωσης του παραμυθιού ξεκίνησαν να ζωγραφίζουν έργα για το περιβάλλον που θα εκτεθούν στον υπαίθριο χώρο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.