, Τρίτη
25 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή πρόταση για το αύριο, όχι υπεράσπιση του χθες

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ανέφερε πως «μειώσαμε τους φόρους, φέραμε επενδύσεις και δημιουργήσαμε περιθώριο για να αναπτυχθεί η Ελλάδα, εκεί που καταδυναστευόταν από υπερβολική φορολογία και αντι-επενδυτικές πολιτικές».

«Ισχυροποιήσαμε τη θέση της αμυντικά και με διεθνείς συμμαχίες. Την κάναμε πρωταγωνίστρια στις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Το θέμα είναι πώς και με ποιον θα πάμε παρακάτω», πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι οι εκλογές θα κριθούν από δύο πράγματα. Πρώτον, από τη συνέπεια λόγων και έργων, «πού πήραμε και πού φέραμε την Ελλάδα» και, δεύτερον, από το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την επόμενη μέρα ότι μπορεί να κυβερνήσει σε νερά εξαιρετικά δύσκολα.

«Γιατί έχουμε μπροστά μας όχι μόνο γεωπολιτικές κρίσεις αλλά και οικονομικές αναταράξεις, που δημιουργούν ανασφάλεια», ανέφερε.

Περαιτέρω, ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δέχεται τα μηνύματα που στέλνουν οι πολίτες για τα Τέμπη. Τόνισε ότι το δυστύχημα «ανέδειξε μια εικόνα που θέλουμε να διορθώσουμε και ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε μεγαλύτερο βάθος».

Τέλος, απαντώντας σε μομφή περί «αδέξιων δεξιών πολιτικών», ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε ότι δεν θεωρεί μομφή τον χαρακτηρισμό «δεξιός», αρκεί να μην είναι κάποιος αδέξιος και να μην κοιτάζει το παρελθόν αλλά το μέλλον.

«Δεν έχω ακούσει καμία πρόταση για το ποια μεταρρύθμιση θα έκανε είτε το ΠΑΣΟΚ είτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο υπεράσπιση του χθες και όχι πρόταση για το αύριο», κατέληξε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.