, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Μ. Βορίδης: Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για τα νέα μέτρα – Μπόνους αποδοτικότητας στο Δημόσιο (Βίντεο)

Δεν είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή εξειδικευμένα μέτρα στο Δημόσιο, αλλά δεν μπορεί να το αποκλείσει κανείς, δεδομένου ότι συνδέεται με τη νομική υποχρέωση που διαμορφώνεται και τετοιες υποχρεώσεις υπάρχουν σε άλλα επίπεδα, τόνισε στην ΕΡΤ ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναφερόμενος στα νέα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό.
Επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα διάστημα προσαρμογής όσον αφορά το ζήτημα της εφαρμογής των μέτρων, ενώ υπογράμμισε ότι η αναστολή είναι ένα μέτρο που δίνει τη δυνατότητα της προσαρμογής, το νόημα της αναστολής είναι ο χρόνος που δίνεται στην επιχείρηση και τον εργαζόμενο να αποφασίσουν, δεν μπορεί να είναι επ΄ άπειρον.
Αναφορικά με την Εκκλησία, ο υπουργός σημείωσε ότι “οι θεολογικές απόψεις είναι κάτι, όπως και οι επιστημονικές θέσεις είναι κάτι άλλο. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το σχήμα του ιερέως, που να επηρεάζει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση”.
Σχετικά με το Δημόσιο, ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι έχουν δεσμευθεί για μπόνους αποδοτικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα δίνεται για την επίτευξη συγκεκριμένων αποτελεσμάτων μίας οργανικής μονάδας, με προϋπόθεση η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.