11:51, Σάββατο
21 Μαΐου 2022

Μ. Βορίδης: Δεν δημιουργείται δυσλειτουργία από νοσήσεις στο δημόσιο – Μεγαλύτερη η πίεση στα σχολεία

Μεγάλο βήμα, «με στόχο να αλλάξει η αντίληψη του απόλυτου αβάτου που αξιοποιήθηκε από περιθωριακές ομάδες», χαρακτήρισε ο Μάκης Βορίδης την πανεπιστημιακή αστυνομία καθώς από σήμερα ξεκινά η ειδική εκπαίδευση 400 μελών της. Η αλλαγή αντιλήψεως συντελείται με την παρουσία της αστυνομίας, πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών. Ερωτηθείς στη διάρκεια της εκπομπής «Από τις 6»  για το μέχρι πότε θα ισχύουν τα πρόστιμα σε ανεμβολίαστους άνω των 60, ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι «αν φτάσουμε σε σημείο να ξεπεράσουμε την πανδημική κρίση όλα τα μέτρα θα αναθεωρηθούν».

Σχετικά με τους υγειονομικούς σε αναστολή και σε ερώτημα αν επιστρέφουν στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «από στο Σεπτέμβριο συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων  επέλεξε να μην συνεισφέρει, ενώ συνάδελφοι που τους αναπλήρωσαν συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή μάχη».

Ερωτηθείς για τις λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου για αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «η ιδέα είναι ότι θα υπάρχει αστυνομική δύναμη εντός για να επεμβαίνει ή να κινητοποιεί  τις κατάλληλες δυνάμεις επέμβασης, εάν αυτό απαιτείται.  Η Αστυνομία επεμβαίνει όταν το ξέρει, επομένως είναι προϋπόθεση οι πρυτανικές αρχές να ενημερώνουν», επεσήμανε.

Δεν είναι σε έκταση που να δημιουργείται δυσλειτουργία οι απουσίες και νοσήσεις στο δημόσιο. Πολύ μεγαλύτερη είναι η πίεση στα σχολεία, όπου διαπιστώσαμε σημαντική αύξηση νοσούντων γι αυτό εγκρίθηκαν 4.500 προσλήψεις, είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Η τηλεργασία δεν μπορεί να αυξηθεί οριζόντια γι’ αυτό λέμε μέχρι το 50% καθώς διαμορφώνεται  σύμφωνα με τις ανάγκες των υπηρεσιών δηλαδή οι υγειονομικοί, εκπαιδευτικοί, τα σώματα ασφαλείας, ο στρατός και υπηρεσίες καθαριότητας δεν μπορούν να τηλεργαστούν, ανέφερε ο κ. Βορίδης και χαρακτήρισε «πρόχειρο από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητάει οριζόντια εφαρμογή ενώ καταψήφισε την τηλεργασία».

Τέλος, σε ερώτηση τηλεθεατή για ανανέωση συμβάσεων σε καθαρίστριες, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να περιορίσουμε συμβάσεις, «αλλά μένει να διευκρινιστεί για ποιες συμβάσεις μιλάμε», καθώς είναι και αρμοδιότητα των δήμων.

Πηγή: ertnews.gr