06:57, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Μ. Βορίδης για Plan B στο Δημόσιο λόγω Όμικρον: Χρειάζεται ετοιμότητα

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή για εναλλακτικό σχέδιο λειτουργίας σε κάθε υπηρεσία αιχμής που καλούνται να συντάξουν οι φορείς του Δημοσίου, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον τοποθετήθηκε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ζήτημα σε υπηρεσία του δημοσίου (με τη μετάλλαξη Όμικρον) στο οποίο δημιουργείται ακραία δυσλειτουργία εξαιτίας των νοσήσεων» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Πρόκειται για μια προληπτική άσκηση προκειμένου να μάς προσδιορίσουν τις υπηρεσίες που είναι κρίσιμες για τη λειτουργία τους ώστε να υπάρξει μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της προστασίας και πώς θα εφαρμοστούν υγειονομικά πρωτόκολλα, διευκρίνισε ο Μάκης Βορίδης.

Χρειάζεται ετοιμότητα, χρειάζεται να γίνει διάκριση μεταξύ υπηρεσιών, και για τις υπηρεσίες που είναι απολύτως κρίσιμο να λειτουργούν, να δούμε τη δυνατότητα αναπληρώσεών τους. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών με κατεπείγον έγγραφο ζήτησε την κατάρτιση Plan B, για να αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο να απογυμνωθούν από υπαλλήλους νευραλγικές υπηρεσίες. Ο κάθε προϊστάμενος θα πρέπει να εξασφαλίσει και να προσδιορίσει το ανθρώπινο δυναμικό ανά κλάδο και ειδικότητα που είναι κατ’ ελάχιστον απαιτούμενο προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία των νευραλγικών υπηρεσιών. 

Πηγή: skai.gr