22:14, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Μάντζος: Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν αρκούν

Για μεγάλη καθυστέρηση των μέτρων από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού. Ο κ. Μάντζος, επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, καλεί την κυβέρνηση να   «υιοθετήσει -επιτέλους- τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων». 

Αναλυτικά το σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου έχει ως εξής: 
 
Τα μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται με μεγάλη καθυστέρηση και πάντως δεν αρκούν για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της ενεργειακής κρίσης.
 
Τελικά, αποδεικνύεται ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια υπήρχαν και υπάρχουν, όπως υποστηρίζουμε εδώ και πολλές εβδομάδες παρά τις ειρωνείες κυβερνητικών στελεχών. Η υπεραπόδοση από τον ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία δημιούργησε χώρο για ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας. 
 
Καλούμε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει -επιτέλους- τις προτάσεις μας για άμεση ανακούφιση και στοχευμένη στήριξη των πλέον ευάλωτων πολιτών με:

Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής, φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, αύξηση του κατώτατου μισθού και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
 
Κοινωνικό κράτος σημαίνει ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές πολιτικές στήριξης όσων έχουν πραγματική ανάγκη.

#Tags: ΠΑΣΟΚ