Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιδεικνύει πολιτικό μικρομεγαλισμό και αλαζονεία
«Έχουμε σε δύο εβδομάδες εκλογές. Όταν βρίσκεσαι 15 ημέρες πριν τις εκλογέ,ς δύο είναι οι ερωτήσεις. Τι θα κάνεις αν κερδίσεις και πώς θα το κάνεις;», ανέφερε ο γραμματέας της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, που φιλοξενήθηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί».
«Εμείς λέμε, λοιπόν, για παράδειγμα, ότι θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος σε βάθος τετραετίας και άμεσα για τους αγρότες. Θα αυξήσουμε το αφορολόγητο. Θα πάμε τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ, το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, γιατί αντιστοίχως μειώσαμε πάνω από 50 φόρους, πήγαμε τον κατώτατο μισθό από 650 ευρώ στα 780 ευρώ, τον μέσο μισθό από 1.046 ευρώ στα 1.176 ευρώ.
Θα πάμε την ανεργία στο 8%, γιατί την πήγαμε από το 17,5% στο 11%, θα ανακαινίσουμε, θα ανακατασκευάσουμε 150 κέντρα υγείας και 80 νοσοκομεία γιατί αυξήσαμε τις δαπάνες στην υγείας, το κάναμε. Αυτό γιατί το λέω; Επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία το τι λες να είναι κοστολογημένο και εδώ έχουμε την πλήρη αντίθεση των δύο προγραμμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και γιατί το τεκμήριο της αξιοπιστίας σου είναι αυτά τα οποία έχεις κάνει όταν είχες τη δυνατότητα να τα κάνεις και θεωρώ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία το έχουν απολύτως», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.
Όπως πρόσθεσε: «Τα προγράμματα λοιπόν, είναι η μία από τις δύο απαντήσεις στο ερώτημά σας. Η Νέα Δημοκρατία κυβέρνησε τον τόπο σε τέσσερα πάρα πολύ δύσκολα χρόνια, θεωρώ με τις περισσότερες εισαγόμενες κρίσεις που μπορούσαν να συμβούν ποτέ, και κατάφερε το πρόγραμμά της σε ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό και το εφάρμοσε και έκανε μάλιστα πολλές φορές και παραπάνω από αυτά που είχε υποσχεθεί. Για αυτό και έρχεται στους πολίτες και ζητάει αυτοδυναμία. Τώρα, όσον αφορά την περίπτωση που δεν υπάρχει αυτοδυναμία: Για εμάς οι κρίσιμες κάλπες είναι στις 21 Μαΐου. Το ερώτημα λοιπόν αυτό ουσιαστικά απαντάται από τα υπόλοιπα κόμματα. Μη γελιόμαστε. Το μόνο κόμμα με το οποίο θα μπορούσε η Νέα Δημοκρατία να συζητήσει για μία συνεργασία, αν και θεωρούμε ότι θα είμαστε αυτοδύναμοι, θεωρητικά είναι το ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο το ΠΑΣΟΚ με τους όρους που έχει θέσει το καθιστά αδύνατο, πρώτον ως προς το θέμα του πρωθυπουργού της χώρας, το οποίο θεωρώ ότι είναι μια βαθιά αντιδημοκρατική θέση, γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να είναι απόφαση των πολιτών και όχι απόφαση διεργασιών σε κλειστά γραφεία. Και σκεφτείτε ότι έχουμε φτάσει 2 εβδομάδες πριν τις εκλογές και ακόμα δεν μας το έχουν πει αυτόν τον “άγνωστο Χ” πρωθυπουργό, πρώτον. Και δεύτερον, λόγω προγραμματικών διαφορών. Για εμάς ας πούμε, η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος είναι μια κόκκινη γραμμή. Όλα αυτά τα οποία λέμε για να πάει η χώρα μας ακόμα παρακάτω, για να συνεχίσει να δημιουργεί θέσεις εργασίας, για να συνεχίσει να εξελίσσεται. Εμείς ζητάμε αυτοδυναμία. Θεωρούμε ότι 21 Μαΐου οι πολίτες θα αποφασίσουν την κατεύθυνση της χώρας, όχι μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ζητάμε μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και από εκεί και πέρα θα σεβαστούμε τη λαϊκή ετυμηγορία».
Στη συνέχεια, απαντώντας στην τοποθέτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Νικητιάδη, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Πραγματικά δεν περίμενα να ακούσω ένα πολιτικό παραλήρημα, το οποίο ειλικρινά, ούτε από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ δεν το έχω ακούσει. Αν γίνει, που δεν θα γίνει από ό,τι φαίνεται, ευτυχώς, πολιτική τερατογέννεση ηττημένων, θα έχετε μια πολύ άξια θέση υπουργού ξανά. Αφού δεν προλάβατε να μας «σώσετε» στο 2010-2012 μήπως μας «σώσετε» τώρα. Ευτυχώς για τους πολίτες και για τη χώρα αυτό δεν θα γίνει.
Ο κ. Νικητιάδης, καταρχάς επανέλαβε με πάρα πολύ μεγάλη αλαζονεία έναν απίστευτο πολιτικό μικρομεγαλισμό. Γιατί το λέω αυτό; Λένε ότι το κόμμα το οποίο θα πάρει έναν «ισχυρό» διψήφιο, το οποίο ισχυρό μπορεί να είναι 10%, 11%, 12%, εγώ θα σας πω και 15% παρότι δεν φαίνεται από πουθενά αυτό, θα επιβάλει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, τον οποίο 14 μέρες πριν τις εκλογές δεν μας τον έχουν πει ακόμα, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτή η πρόταση.
Τι μας λένε όμως; Ότι αυτοί που θα πάρουν ένα 10%, 11%, 12% ή όσο πάρουν, θα επιβάλουν τον πρωθυπουργό της χώρας και όχι αυτόν που ψήφισαν οι πολίτες, όλο το πρόγραμμά τους, με το «έτσι θέλω» για να κυβερνηθεί ο τόπος. Ένα είναι αυτό. Δεύτερον, είπατε για το ΕΣΥ. Κανείς δεν πανηγύρισε κ. Νικητιάδη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα η υγεία, το έχει πει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και είναι η προτεραιότητά μας για τα επόμενα χρόνια.
Αλλά να μην μηδενίζουμε. Μέσα σε τέσσερα πολύ δύσκολα χρόνια, με τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση που έχει συμβεί στην ανθρωπότητα εδώ και πολλές δεκαετίες, είχαμε μια κυβέρνηση που αύξησε τις δαπάνες από τα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ, 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ πάνω, που διπλασίασε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που προσέλαβε 14.000 υγειονομικούς και με βάση τις αποχωρήσεις έχουμε 8.000 παραπάνω υγειονομικούς στο ΕΣΥ.
Έχει προχωρήσει ήδη την ανακατασκευή ή ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 150 κέντρων υγείας. Και μιλάτε εσείς από το Νότιο Αιγαίο για μια “μαύρη Ελλάδα”, γιατί μιλήσατε και για μια ανάπτυξη και για δήθεν ανάπτυξη. Το Νότιο Αιγαίο να πούμε στους πολίτες ότι ήρθε πρωταθλήτρια Περιφέρεια στην Ευρώπη σε ανάπτυξη, μέσα στα πιο δύσκολα χρόνια. Ναι, αυτά τα δύσκολα χρόνια με την ακρίβεια. Και γιατί ήρθε;
Γιατί έχουμε μια χώρα η οποία άντεξε μαζί με τους πολίτες. Που έδωσε για το ρεύμα, ένα τεράστιο θέμα, τα περισσότερα χρήματα αναλογικά του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Έχει ρεκόρ επενδύσεων και στην Ελλάδα συνολικά, αλλά και στο Νότιο Αιγαίο. Έχει αυξήσει ραγδαία τις θέσεις εργασίας και προφανώς και η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει που με την εμπιστοσύνη των πολιτών θα είναι πάλι της Νέας Δημοκρατίας, θα αντιμετωπίσει και τα πολλά προβλήματα που έρχονται.
Αλλά το να παρουσιάζουμε το άσπρο μαύρο, μόνο και μόνο για να γίνουμε ένας δεύτερος ΣΥΡΙΖΑ, μόνο υποκριτικό είναι. Η διαφορά η δική μας με τα υπόλοιπα κόμματα, είναι ότι εμείς παραδεχόμενοι τις πολλές ακόμα κινήσεις που πρέπει να γίνουν, παρουσιάζουμε πεπραγμένα. Όταν παρουσιάζεις αυτά που έχεις κάνει και όχι κάτι ιδεατό που έχεις στο μυαλό σου, προφανώς πρέπει να δίνεις και στοιχεία», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ