, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Με δόλωμα τον Σ. Πιτσιόρλα άκουγαν εγχώριους και ξένους επιχειρηματίες

Παρακολουθώντας προσεκτικά τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά, γίνεται αντιληπτό ότι τους παρακολουθούσαν από… σπόντα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν άκουγε επί τούτου τον Στέργιο Πιτσιόρλα που ήταν τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά τον χρησιμοποιούσε σαν δόλωμα για να παγιδεύσει τους συνομιλητές του. Για αυτό και ποτέ κανείς δεν ενημέρωσε τον Πιτσιόρλα για τις επισυνδέσεις, ούτε την περίοδο που γινόντουσαν ούτε μετέπειτα.

Ποια έργα χειριζόταν ο Πιτσιόρλας; Όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την Αττική Οδό, τις μαρίνες, τα ακίνητα του Δημοσίου, τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΣΔΙΤ – Στρατηγικές Επενδύσεις, την Αθηναϊκή Ριβιέρα, τα έργα στο Ελληνικό, την ανακαίνιση και αναβάθμιση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ, την αναβάθμιση και επέκταση βιομηχανικών πάρκων και ένα σωρό άλλα έργα. Με ποιους μιλούσε ο κ. Πιτσιόρλας;

Με δεκάδες ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι ήθελαν βεβαίως να επενδύσουν. Από Ρώσους μέχρι Άραβες και Κινέζους, αλλά και με μεγάλους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι συμμετείχαν σε διαγωνισμούς για δεκάδες projects που έτρεχαν εκείνη την περίοδο και πολλά από αυτά τρέχουν ακόμα. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η ΕΥΠ του Γιάννη Ρουμπάτη επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα δεν άκουγε και κατέγραφε μόνο τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά κυρίως τους συνομιλητές του! Σύμπασα, δηλαδή, την επιχειρηματική κοινότητα.

Γιατί δεν ενημερώθηκε ποτέ;

Καθίσταται λοιπόν σαφές γιατί ο κ. Πιτσιόρλας δεν ενημερώθηκε ποτέ ότι ήταν απλώς ένα δόλωμα και γιατί -όπως ο ίδιος είπε- ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον πήρε από τότε ποτέ ένα τηλέφωνο να του εξηγήσει «πώς» και «γιατί». Χθες μάλιστα η βουλευτής και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κυρία Όλγα Γεροβασίλη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη τόνισε: «Είναι λογικό να έχει ενοχληθεί ο κ. Πιτσιόρλας, οποιοσδήποτε παρακολουθείτο προφανώς είναι δυσάρεστο».Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τους χειρισμούς του κ. Ρουμπάτη τότε, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε, διότι σε μια επισύνδεση δεν λες στα εμπλεκόμενα μέρη και πάνω στη διερεύνηση ότι “παρακολουθείστε”». Από τα λεγόμενα της κυρίας Γεροβασίλη γίνεται σαφές ότι δεν ήταν τα κεντρικά πρόσωπα της παρακολούθησης ούτε ο Σαγιάς ούτε ο Πιτσιόρλας.

Παρακολουθούσαν και το υπουργικό;

Ο δε κ. Σαγιάς ως γραμματέας της κυβέρνησης (γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου) μιλούσε καθημερινά με όλο το υπουργικό, άρα η ΕΥΠ ήξερε ανά πάσα στιγμή τι έλεγαν οι υπουργοί στις ιδιωτικές τους συνομιλίες. Ο κ. Πιτσιόρλας μίλησε με συνέντευξή του, ο κ. Σαγιάς παρατηρεί την εξέλιξη του θέματος με αρκετή δόση υπομονής, θεωρώντας ότι εκείνος ο κύκλος έκλεισε για αυτόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν περιμένει με ενδιαφέρον τις απαντήσεις που θα δοθούν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.