22:41, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Με καυγάδες ξεκίνησαν τα θερινά της Βουλής

vouliΣε τεταμένο κλίμα πραγματοποιηθήκε η έναρξη των θερινών εργασιών της Βουλής, με πρωταγωνιστές της πρώτης καλοκαιρινής αντιπαράθεσης τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπουλου, του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και του ΠΑΣΟΚ Κώστα Τριαντάφυλλο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας της για αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις για το κλείσιμο της Βουλής, ενώ υπήρχαν πέντε νομοσχέδια σε Επιτροπές, το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, 63 νομοσχέδια κατατεθειμένα από κόμματα και βουλευτές καθώς και 160 εκκρεμούσες δικογραφίες.
«Λειτουργείτε πραξικοπηματικά. Είναι κοινοβουλευτική εκτροπή το σημερινό», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την τροπολογία της τρίμηνης παράτασης του « πόθεν έσχες» προσθέτοντας, «λυπάμαι για όσους συμπράττουν σε αυτή» απευθυνόμενοι στα υπόλοιπα κόμματα που παρευρίσκοντο στη συνεδρίαση.
«Δεν μου αρέσουν οι υποκριτικές φανφάρες», διαμαρτυρήθηκε η Λιάννα Κανέλλη επισημαίνοντας ότι «δεν είμαι αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι είμαι μαριονέτα κανενός», ενώ για συνωμοσιολογία κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κυριαζίδης και Κ. Τριαντάφυλλος του ΠΑΣΟΚ.
Το αποτέλεσμα είναι να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνοντας ότι κρατά επιφύλαξη για το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση για την προστασία των προσώπων από αναγκαστική εξαφάνιση και ότι διαφωνεί με τις τροπολογίες που έχουν κατατεθεί.
paraskhnio.gr