, Παρασκευή
22 Σεπτεμβρίου 2023

Με το δικό του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ…

Την άμεση προώθηση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ώστε να συζητηθεί και ψηφιστεί στην Βουλή, ζήτησε επισήμως ο Ι.Μανιάτης με επιστολή του στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ευάγγελο Μεϊμαράκη
«Σε συνέχεια των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων, καθώς και της χθεσινής συνάντησης των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβερνητική πλειοψηφία, ζητούμε, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, να προωθηθεί άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στην αρμόδια Επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής, η Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ Καταπολέμηση Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας, την οποία έχουμε καταθέσει ως Κοινοβουλευτική Ομάδα από 21 Μαρτίου 2013» αναφέρει στην επιστολή του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο κ. Μανιάτης, «η υιοθέτηση στο εθνικό Δίκαιο προβλέψεων σημαντικού αξιακού, ιδεολογικού και ιστορικού περιεχομένου για την αποτροπή και αυστηρή τιμωρία πράξεων εγκληματικότητας, βιαιοπραγίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας, με δεδομένη μάλιστα την ανάγκη εναρμόνισης με την Απόφαση-Πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ, θα αποτελέσουν ισχυρό θεμέλιο ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς και της αποτελεσματικής θωράκισης του δημοκρατικού πολιτεύματος».

O κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε διαφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών, απαντώντας σε παρατήρηση ότι για πρώτη φορά υπήρξε διαφωνία, αυτή για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Στην ψήφιση του νομοσχεδίου Ρουπακιώτη επιμένει η ΔΗΜΑΡ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.
Εξάλλου, την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση τόσο η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, όπσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς που κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς. ΕΘΝΟΣ