, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Μείωση τιμών σήμερα σε 154 προϊόντα στο «καλάθι του νοικοκυριού»

Το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοινώνει σήμερα το πρωί, νέες τιμές για το «καλάθι του νοικοκυριού», με τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει λόγο για νέες μειώσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, θα ανακοινωθεί μείωση τιμών σε 154 προϊόντα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανάρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το εξής: «6η εβδομάδα ”Καλαθιού” και οι μειώσεις συνεχίζονται», εκφράζοντας τα οφέλη που έχει φέρει για τους καταναλωτές το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο κ. Γεωργιάδης, έγραψε χαρακτηριστικά πως η «6η εβδομάδα ”Καλαθιού” και οι μειώσεις συνεχίζονται. Από τα 816 προϊόντα σε 16 αλυσίδες, 70 είχαν αύξηση (9%), 154 μείωση (19%) και τα υπόλοιπα παραμένουν ίδια (72%). Σε σύνολο αξίας καλαθιού έχουμε σημειώσει νέα χαμηλότερα ρεκόρ! Αύριο τα αναλυτικά στοιχεία και η σειρά».

Σήμερα Τετάρτη, το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις και για το εορταστικό καλάθι το οποίο, κατά πληροφορίες, θα ονομαστεί «καλάθι του Άγιου Βασίλη» και το «καλάθι των παιχνιδιών».

Οι νέες ανακοινώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης των αυξήσεων λόγω του πληθωρισμού στα πρότυπα του «καλαθιού του νοικοκυριού».

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο ACTION 24, τα δύο καλάθια θα ισχύσουν από τις 14 Δεκεμβρίου με το καλάθι των παιχνιδιών να παραμένει σε ισχύ μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» θα περιλαμβάνει τη γαλοπούλα αλλά εκτός φαίνεται ότι θα μείνουν το αρνί και το κατσίκι.

Προβληματισμός υπάρχει για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες καθώς, όπως λένε από το υπουργείο Ανάπτυξης, τίθεται θέμα ανταγωνισμού για ζαχαροπλαστεία και φούρνους.

Σχετικά με το καλάθι των παιχνιδιών, θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα παιχνιδιών. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι τα προϊόντα θα οριστούν με βάση την ηλικία και το φύλο του παιδιού.