Μετά τη Ρίγα ο Βαρουφάκης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού;

tsipras-varoufakis-708_0Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινή της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά το τελευταίο Eurogroup, που διεξήχθη στη Ρίγα, εμφανίστηκε διατεθειμένος να διευκολύνει τον πρωθυπουργό με κάθε τρόπο, ακόμα και με την παραίτησή του.
Όπως γράφει η εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών επισκέφθηκε τον κ. Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου προκείμενου να τον ενημερώσει, αλλά και να τον διευκολύνει με κάθε τρόπο στην τελική φάση της διαπραγμάτευσης.
Κυβερνητικές πηγές, ανάφεραν μιλώντας στην Καθημερινή, ότι ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα της παραίτησης, καθώς αυτό θα φάνταζε ως άτακτη υποχώρηση.
Πάντως, η κίνηση αυτή του Γιάνη Βαρουφάκη διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς άρχισε την αναδόμηση της διαπραγματευτικής ομάδας.
Τι συνέβη στο Eurogroup της Ρίγας
Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο κ. Βαρουφάκης στην ενημέρωση που έκανε για το Eurogroup της Ρiγας στον πρωθυπουργό, αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αθήνα, του είπε πως ένας έντιμος συμβιβασμός είναι αδύνατος στο πλαίσιο του Eurogroup, και ότι έπρεπε να βρεθεί τρόπος να προηγηθεί πολιτική λύση που να επιβληθεί στο Eurogroup κατά κάποιο τρόπο.
iefimerida.gr