Μίλησε πάλι για συνεργασίες ο Θεοδωράκης

stavros theodorakis karfitsaΤην εκτίμηση ότι το μέλλον της χώρας περνάει μέσα από συνεργασίες εξέφρασε από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνομιλώντας με πολίτες σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το κόμμα του στο Ωδείο της πόλης.
Ο κ. Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεων του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, υποστήριξε ότι «αυτή η χώρα έχει κακοπάθει από τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις».
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο ελληνικός λαός ανεξάρτητα από το αν ψηφίζει εμάς, ψηφίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει τη ΝΔ, θέλει στην πλειοψηφία του κυβερνήσεις συνεργασίας. Έχει την αίσθηση ο κόσμος, που δεν την έχει ο Τσίπρας, δεν την έχει ο Σαμαράς, ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να αλλάξουν με 33 αριστερά η με 33 δεξιά. Τα προβλήματα της χώρας είναι τόσο μεγάλα που χρειάζεται μια συνεργασία του 51%, μια κοινωνική συνεργασία πολύ μεγάλη, μια συνωμοσία του καλού. Ο κόσμος θέλει συνεργασίες, θέλει μεγάλες και ισχυρές κυβερνήσεις».
Ο κ. Θεοδωράκης έθεσε ωστόσο και τις «κόκκινες γραμμές» για να υπάρξει μια τέτοια συνεργασία. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αυτή η χώρα είναι Ευρώπη, το νόμισμα είναι ένα το ευρώ, και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.
Παράλληλα, επισήμανε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα καινούργιο κοινωνικό κράτος που να κοιτάει τους πολλούς και όχι τις συντεχνίες, έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την ανάπτυξη, ενώ ζήτησε δικαιοσύνη σε όλους τους τομείς.
Τόνισε, επίσης, την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος καθώς και του εκλογικού νόμου, τον οποίο χαρακτήρισε καλπονοθευτικό. Υποστήριξε ακόμα την ανάγκη κατάργησης της ασυλίας για βουλευτές και υπουργούς.
Συνομιλώντας με πολίτες, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε την ανάγκη να τελειώσει η λιτότητα στην Ευρώπη και να ενισχυθούν οι χώρες του νότου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν υπάρξει ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης του νότου».
Από τα Χανιά ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι στόχος του κόμματος του είναι η κατάληψη της τρίτης θέσης στις εθνικές εκλογές και ζήτησε από τους παριστάμενους να αναδείξουν το Ποτάμι πρώτο κόμμα στα Χανιά.