, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Μητσοτάκης: Εξοργιστική η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διώξει τους ελεγκτές

kuriakos-mitsotakis
Ως εξωφρενική χαρακτήρισε την ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Εφαρμόζοντας άρθρο ψηφισμένου νόμου προχωράμε στον επανέλεγχο των μετατροπών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι σε αρκετές περιπτώσεις ενδεχομένως να μην πληρούνται οι προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος. Θα περίμενα οι συνδικαλιστές ηγεσίες να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια. Αντ’ αυτού διαβάζω κι εγώ μια εξωφρενική ανακοίνωση της ΠΟΕ –ΟΤΑ η οποία ενθαρρύνει τους εργαζόμενους να πετάξουν έξω τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης οι οποίοι θα έρθουν να εφαρμόσουν έναν ψηφισμένο νόμο. Αυτό μας πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω», είπε ο κ. Μητσοτάκης στον Realfm, και συνέχισε:
«Τέτοιες πρακτικές επιτείνουν την υποψία μας, ότι καλώς ψάχνουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτό δεν λέει η κοινή λογική; Ποιος έχει να φοβηθεί κάτι από αυτόν τον επανέλεγχο; Το πλαίσιο είναι απολύτως προσδιορισμένο. Η τελική απόφαση είναι απόφαση του ΑΣΕΠ. Δεν υπάρχει καμία απολύτως αμφισβήτηση για την πολιτική λογική. Είναι μια αντίδραση ακραία και κατακριτέα φαντάζομαι από τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας».
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr