«Θα χάσει τις εκλογές με τον ίδιο νόμο που τις κέρδισε»

mhtsotakis1
«Μόνο και μόνο η εξαγγελία της παρήγαγε πολιτικά αποτελέσματα», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με την διαδήλωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα, χαρακτηρίζοντας την ακομμάτιστη συγκέντρωση, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση «δεν είχε καμία διάθεση να καπελώσει», αφού «έδειξε αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης».
«Είναι βαθιά αντιδημοκρατικό να καταφέρεσαι με τόσο απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για πολίτες που ασκούν το δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι το κόμμα του δεν θα υποστηρίξει ποτέ τη βία και τους προπηλακισμούς. «Εμείς θέλουμε να εκτονώνεται η κοινωνική οργή, θέλουμε να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε. Θα καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας που θα στρέφεται κατά κυβερνητικών στελεχών», συνέχισε επισημαίνοντας τη στάση που διατηρούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση τη θέση του υπέρ των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι «το κόστος παραμονής της κυβέρνησης είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της. Η κυβέρνηση δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και ζητούμε τη λύση να τη δώσει ο λαός. Η κυβέρνηση δεν θα αντέξει, καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλα και πιεστικά προβλήματα». Ήδη αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές της υποχρεώσεις».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σύμφωνος στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και σημείωσε ότι «δεν είναι καθόλου επιβεβλημένη η συζήτηση για περικοπή 13ου και 14ου μισθού», καθώς επίσης και ότι «δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων».
«Είμαι αξιόπιστος κι αυτό το δείχνει όλη η πολιτική μου διαδρομή. Γι” αυτό θα πείσω τους δανειστές. Μπορώ να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις, ξέρω πώς να το κάνω. Οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για τη χώρα και δεν χρειάζεται να μας τις επιβάλουν οι δανειστές», ανέφερε δίνοντας έμφαση στη ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με μείωση των συντελεστών, αλλά και με πακέτο περικοπής δαπανών.
Ακόμη ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αύξησης συντάξεων το επόμενο διάστημα, όταν ρωτήθηκε σχετικώς, σημειώνοντας: «Δεν θα πω αυτά που έλεγαν οι προηγούμενοι».
Μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στην ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων διευκρινίζοντας ότι στόχος δεν μπορεί να είναι οι κρατικές επενδύσεις, διότι «το κράτος δεν κάνει επενδύσεις, αλλά δημιουργεί το πλαίσιο για να γίνουν ιδιωτικές επενδύσεις» και έφερε ως παράδειγμα την επένδυση του Ελληνικού για την οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι την καθυστέρησε.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr