23:11, Παρασκευή
01 Ιουλίου 2022

Μητσοτάκης: Μόνο με εργαστηριακά τεστ στις τάξεις οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί

Σε συχνά εργαστηριακά τεστ θα υποβάλλονται όλοι οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί προκειμένου να εισέλθουν στις τάξεις τους, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.
Απηύθυνε έκκληση στους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν και ζήτησε σε αυτή την προσπάθεια τη συνδρομή όλων των κομμάτων και των εμβολιασμένων συναδέλφων τους.
Αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση εξέτασε το ενδεχόμενο να επιβληθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ωστόσο στην παρούσα φάση έκρινε ότι δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση.
Το 70% των εκπαιδευτικών έχει ήδη εμβολιαστεί, τόνισε ο πρωθυπουργός, και αυτός ο αριθμός θα πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς θα είναι δύσκολη η αναπλήρωσή τους από το φθινόπωρο εάν νοσήσουν μαζικά.
«Καθώς πλησιάζει πια ο Σεπτέμβριος το πρώτο μας μέλημα θα είναι να επιστρέψουν όλα τα παιδιά στο σχολείο με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν είχα παιδί 12 έως 15 ετών θα το εμβολίαζα

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος αν είχε παιδί σε αυτή την ηλικία θα το εμβολίαζε άφοβα.
«Είναι μια προσωπική απόφαση, κάθε οικογένεια θα κάνει αυτό που θεωρεί σωστό. Αν είχα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα είχα κανένα δισταγμό να το εμβολιάσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

11.700 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι έρχεται να συμπληρώσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Αναφέρθηκε στις προσλήψεις 11.700 μόνιμων εκπαιδευτικών μετά από 12 χρόνια οι οποίες ήρθαν ως συνέχεια των 4.500 προσλήψεων στην ειδική αγωγή.

Άτοπη η υπόσχεση Τσίπρα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε άτοπη την πρόσφατη δέσμευση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι θα καταργήσει την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ σε περίπτωση επανεκλογής του.

Το νέο σχολείο

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην καθιέρωση ξένης γλώσσας από το νηπιαγωγείο, τα 123 νέα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, τα εργαστήρια, το νέο ψηφιακό εξοπλισμό, τα μαθήματα δεξιοτήτων παντού, την επιμόρφωση διδασκόντων και το διπλασιασμό των πρότυπων σχολείων.
«Μόνο φέτος για 4.039 θέσεις στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία κατατέθηκαν παραπάνω από 13.000 μοναδικές αιτήσεις. Στα 6 πρότυπα επαγγελματικά λύκεια, από την πρώτη φάση ήδη έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των ενδιαφερομένων που είχε συμπληρωθεί ολόκληρη τη χρονιά πέρσι. Η κοινωνία δεν είναι απλά πια πιο ώριμη από ποτέ για αυτές τις αλλαγές, τις επιζητά με ένταση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: skai.gr