ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της προσπάθειας οι πολιτικοί να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές

Newsroom Αναρτήθηκε από Newsroom
21/03/2025
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της προσπάθειας οι πολιτικοί να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές

Στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, αλλά και στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών των «27» στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποφεύγω να τοποθετούμαι γενικά για τα εσωτερικά τεκταινόμενα, όταν βρίσκομαι στις Βρυξέλλες» ανέφερε αρχικά, απαντώντας σε ερώτηση για την Προανακριτική και τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Και συνέχισε: «Έχω ήδη τοποθετηθεί για το ζήτημα αυτό αλλά θα ζητούσα πραγματικά από όλες και από όλους να δούμε την μεγάλη εικόνα».

«Είμαι 21 χρόνια βουλευτής και από το 2006 για πρώτη φορά μίλησα για την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 86, έτσι ώστε να μην δίνουμε την εντύπωση ως πολιτικό σύστημα ότι έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν αντιμετωπίζουμε τις ποινικές ευθύνες πολιτικών. Από τότε έγιναν κάποια βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Με δική μας πρωτοβουλία, η πλειοψηφία κατήργησε την αποσβεστική προθεσμία και τώρα ουσιαστικά ο κ. Τριαντόπουλος με μία γενναία πράξη, κάνει πράξη αυτό το οποίο ζητούσαν όλοι να δικαστεί από τον φυσικό του δικαστή. Με έναν τρόπο, η επιλογή αυτή ανοίγει το δρόμο και για μία πιο γενναία αναθεώρηση του άρθρου 86 στην κατεύθυνση για την οποία όλοι μιλούσαμε. Απορώ πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά το ΠΑΣΟΚ να έρχονται και τα λένε ακριβώς ανάποδο από αυτό το οποίο έλεγαν ακριβώς πριν από μία βδομάδα» παρατήρησε.

«Δεν νομίζω ότι χτίζουμε έτσι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικών και πολιτικού συστήματος. Εγώ ως ένας πολιτικός ο οποίος αγωνιστικά πάντα σε αυτή την κατεύθυνση, θα ηγηθώ της προσπάθειας να αλλάξουμε το άρθρο 86 όπως έχω δεσμευτεί και νομίζω ότι και οι πολίτες προτιμούν και οι πολιτικοί να δικάζονται από τους φυσικούς τους δικαστές, εν προκειμένω από το ανώτατο δικαστήριο το οποίο έχουμε. Εξάλλου έχουμε δει πολλές προκαταρκτικές και εξεταστικές και έχουμε δει που έχουν καταλήξει» συμπλήρωσε σχετικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Related Post

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα να παραμένει φάρος σταθερότητας»

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο Αλέξης Χαρίτσης

Μαρινάκης: Η κυβέρνηση προτεραιοποιεί τη στήριξη των πιο ευάλωτων

Γιατί ο Κ.Μητσοτάκης δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα!

Δικαίωση της πάγιας ελληνικής θέσης για τη ρήτρα διαφυγής

«Ελπίζω η ρήτρα διαφυγής να ενεργοποιηθεί το συντομότερο και να αφορά το έτος 2025. Είναι μια δικαίωση η συμπερίληψη στη Λευκή Βίβλο» είπε ακόμη στις δηλώσεις του. «Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφορά μια τετραετή περίοδο και νομίζω ότι αυτό είναι λογικό, καθώς χρειαζόμαστε χρόνο, προκειμένου να αυξήσουμε τις αμυντικές μας δαπάνες» προσέθεσε.

«Αναμένουμε το τελικό και οριστικό κείμενο για να γνωρίζουμε τον βαθμό της δημοσιονομικής ευελιξίας τον οποίον θα έχουμε σχετικά με τις αμυντικές μας δαπάνες για τα επόμενα χρόνια» είπε ακόμα ο πρωθυπουργός.

«Θέλω επίσης να θυμίσω ότι στις αρχές Απριλίου θα βρεθώ στη Βουλή, όπου θα παρουσιάσω τους βασικούς άξονες του νέου δεκαετούς σχεδίου για τους εξοπλισμούς της πατρίδας μας. Σε μια συζήτηση που ελπίζω να μπορέσει να έχει άλλα χαρακτηριστικά από τις συζητήσεις των τελευταίων μηνών. Διότι μπορούμε να διαφωνούμε σε πολλά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον στα ζητήματα των αμυντικών δαπανών μπορούμε να βρούμε ένα στοιχειώδες κοινό πλαίσιο συνεννόησης, καθώς η αποτρεπτική δυνατότητα της χώρας είναι προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας» υπογράμμισε.

«Στα ζητήματα των αμυντικών δαπανών, μπορούμε να βρούμε ένα πλαίσιο συνεννόησης» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Ανησυχία για την Τουρκία

Για τη σύλληψη Ιμάμογλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Ανησυχώ για τις εξελίξεις. Η Τουρκία είναι χώρα υπό ένταξη στην ΕΕ». «Δεν υπάρχει ακόμα προγραμματισμένη ημερομηνία για επίσκεψή μου στην Άγκυρα» συμπλήρωσε.

«Χαίρομαι γιατί η ΕΕ κατευθύνεται και προς τις αποτελεσματικές επιστροφές μεταναστών. 8 στους 10 παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη δεν επιστρέφουν και αυτό πρέπει να αλλάξει» είπε για το μεταναστευτικό.

«Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι σταθερές και δεν ετεροπροσδιορίζονται από τη σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία» κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα να παραμένει φάρος σταθερότητας»
Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα να παραμένει φάρος σταθερότητας»

Μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου στο Σύνταγμα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία η...

Αναρτήθηκε από Στέλλα Λίταινα
25/03/2026
«Δεν είμαστε αρνητικοί στον διάλογο αλλά στην κατάλληλη ώρα» λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση Χαρίτση
Πολιτική

Παραιτήθηκε από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς ο Αλέξης Χαρίτσης

Εξελίξεις στη Νέα Αριστερά, καθώς ο Αλέξης Χαρίτσης παραιτήθηκε από την προεδρία του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου το...

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
24/03/2026
Next Post
Μετρό Θεσσαλονίκης: Κανονικά και πάλι διεξάγονται τα δρομολόγια

Κλειστοί σήμερα τέσσερις σταθμοί του μετρό Θεσσαλονίκης - Ποιες ώρες

 

Η εταιρεία με την επωνυμία “NK MEDIA GROUP” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa