Γ. Μιχελάκης: Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το…

AE9F7DE8D7CA0E197B33C17A33D6EA98«Οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016 και όχι επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν “ρεσάλτο” στην εξουσία», δήλωσε σήμερα από την Λάρισα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στο πλαίσιο κομματικής εκδήλωσης της ΝΔ.
Ενώ αναφερόμενος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον χαρακτήρα των εκλογών αυτών, επειδή κάποιοι θέλουν να αποκομίσουν κομματικά οφέλη. Ειδικότερα, δε, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει κομματικός ανταγωνισμός.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην πορεία της οικονομίας, ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι φαίνονται οι πρώτες θετικές ενδείξεις μέσα στο 2014 καθώς, η κυβέρνηση έβαλε φρένο στην κατηφόρα, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η χώρα. Κατέθεσε, δε, την άποψη ότι μετά το Eurogroup της Άνοιξης θα ανοίξει ο δρόμος για να βγει η χώρα στις αγορές. Ακόμη, επανέλαβε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα το 70% θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι.
Δυναμικά έδωσαν το παρών για μία ακόμη φορά εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και σχολικοί φύλακες οι οποίοι βρέθηκαν έξω από τον χώρο που μιλούσε ο υπουργός φωνάζοντας συνθήματα καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του. Ο υπουργός συναντήθηκε πριν την έναρξη της με εκπροσώπους τους οι οποίοι και του κατέθεσαν τα αιτήματα τους. Απαντώντας στο ερώτημα αν οι ευρισκόμενοι σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί θα απολυθούν ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε ότι το κράτος δεν έχει την δυνατότητα να στηρίξει όλο τον μηχανισμό που έχει δημιουργήσει και συνεπώς θα υπάρξουν κάποιες απολύσεις. Πρόσθεσε όμως ότι γίνονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν οι κατά το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας.
protothema.gr