, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μόναχο: Θερμό χειροκρότημα στον Κ. Μητσοτάκη – «Ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και νομιμοποίησε το γάμο ομόφυλων»

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στις εργασίες της 60ής Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου βρίσκεται σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έλαβε θερμό χειροκρότημα κατά την προσφώνησή του στο πλαίσιο της 60ης Διάσκεψης του Μονάχου «ως ο άνθρωπος που έβαλε σε τάξη τα οικονομικά της Ελλάδας και τού αξίζουν συγχαρητήρια επίσης, «γιατί μόλις ψηφίστηκε ο γάμος ομοφύλων ζευγαριών στην Ελλάδα».

«Είμαι εδώ με λίγες ώρες ύπνο, αλλά νομίζω είναι απόφαση – ορόσημο και είμαι υπερήφανος γιατί είμαι ο πρώτος κεντροδεξιός πρωθυπουργός που εισήγαγα τέτοιο νομοσχέδιο, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μέρισμα ειρήνης, πάντα δαπανούσαμε πάνω από 2% του ΑΕΠ στην άμυνα. Αντιμετωπίζουμε γεωπολιτικές προκλήσεις που άλλες χώρες δεν αντιμετωπίζουν, τόνισε κατά την εισήγησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μειώνουμε το χρέος και η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά. Ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα για αγορά φρεγάτες δεχόμαστε πέντε- έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα. Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, συμφωνήσαμε ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν θα μετρούν στον προϋπολογισμό. Η άμυνα λόγω ζωτικού χαρακτήρα, είναι κάτι ξεχωριστό», είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.