, Τρίτη
29 Νοεμβρίου 2022

«Μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης Κοέλιο
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται την Πορτογαλία, συναντήθηκε με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και πρόεδρο του P.S.D κ. Pedro Passos Coelho.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, έκανε την εξής δήλωση:
«Είχα τη μεγάλη χαρά να συναντήσω τον καλό μου φίλο, τον Pedro Passos Coelho, και να έχουμε μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες. Είναι δύο χώρες περίπου με το ίδιο μέγεθος, μεσογειακές. Και οι δύο χώρες πέρασαν από την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής.
Μόνο που η Πορτογαλία κατάφερε κάτω από την ηγεσία του Pedro Passos Coelho να απομακρυνθεί από τα Μνημόνια, ενώ δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο Μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης Κυβέρνησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα. Και οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργούν τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας.
Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, κάτω από μια Αριστερή Κυβέρνηση. Εν μέρει αυτό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία.
Θέλω να επισημάνω, επίσης, ότι συζητήσαμε με τον Pedro Passos Coelho τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας, ειδικά μετά την προβληματική ιστορία του Brexit.
H απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι».