, Παρασκευή
12 Απριλίου 2024

search icon search icon

Μόνο στην «Κ»: Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η απόφαση για την αργία Τσαμασλή

giorgos-tsamaslisτου Βαγγέλη Στολάκη

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης για το εάν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής θα τεθεί σε αργία ή όχι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» η εισήγηση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή στα χέρια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου και εντός των επόμενων ημερών η αρμόδια υπηρεσία θα ελέγξει το ζήτημα. Στη συνέχεια εάν αυτό κριθεί σκόπιμο ο κ. Καρούντζος θα θέσει σε αργία τον κ. Τσαμασλή.

Υπενθυμίζεται πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εδώ και δυόμιση περίπου μήνες ζήτησε από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης τα σχετικά στοιχεία τα οποία της απεστάλησαν μόλις την περασμένη Παρασκευή.

Η υπόθεση που ενδεχομένως να αναγκάσει τον κ. Τσαμασλή να τεθεί σε αργία αφορά την κατασκευή τμήματος δρόμου Θεσσαλονίκης-Ωραιοκάστρου. Στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 28 άτομα, μεταξύ αυτών ο αδερφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης και ο Γ. Τσαμασλής. Βασική κατηγορία είναι αυτή της απιστίας η οποία για κάποιους από τους κατηγορούμενους αποδίδεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ακόμη και η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Στο βούλευμα που εκδόθηκε σε βάρος των κατηγορουμένων περιγράφονται παρατυπίες και υπερβάσεις στο κόστος των μελετών αλλά και στην ανάθεση του έργου. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η υπέρβαση στο κόστος κατασκευής έφτασε τις 515.000 ευρώ, ενώ από τη συνολική διαχείριση η τότε νομαρχία ζημιώθηκε με ποσό που φτάνει τις 300.000 ευρώ. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί τον Οκτώβριο. Σημειώνεται επίσης πως τον περασμένο Ιούλιο ο κ. Τσαμασλής δήλωνε “ακόμη και σήμερα οι εφημερίδες γράφουν για μένα. Ζητώ να γίνει σήμερα το δικαστήριο. Κινδυνεύω ακόμη και αυτή τη στιγμή να τεθώ σε αργία», επισήμανε, απευθυνόμενος στο δικαστήριο».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο κ. Τσαμασλής βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο με αφορμή 69 άδειες λαϊκών αγορών που δόθηκαν την περίοδο που ο ίδιος βρέθηκε στις θέσεις του αντιπροέδρου και του προέδρου του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Τσαμασλής ισχυρίστηκε πως έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή που θα ελέγξει τον τρόπο που χορηγήθηκαν οι παραπάνω άδειες, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για «ελεγχόμενο που γίνεται… ελεγκτής».

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως ο κ. Τσαμασλής δεν έχει την αρμοδιότητα αυτή και πως δεν ήξερε τι έλεγε.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα αναπληρώσει τον κ. Τσαμασλή σε περίπτωση αργίας, αυτό, σύμφωνα με κύκλους της Β. Όλγας 198 “εξαρτάται από τον ίδιο τον κ. Τζιτζικώστα”. Ο νόμος πάντως ορίζει πως σε περίπτωση που τεθεί σε αργία ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης τον αναπληρώνει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.