02:28, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Ν. Ανδρουλάκης: «Είμαστε έτοιμοι για εκλογές»

Σε διάταξη προεκλογικής μάχης βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ όπως επιβεβαιώθηκε και χθες στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με το βλέμμα στραμμένο στη δύσκολη καθημερινότητα των πολιτών μίλησε με σκληρή γλώσσα για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες. «Αυτό θα είναι το πρώτο καλοκαίρι που ο Έλληνας θα νιώσει εξαιτίας της ακρίβειας ξένος στον τόπο του για ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές. Είναι αφόρητο το κόστος ζωής σε επίπεδο καθημερινότητας, ακόμη και καλοκαιρινών διακοπών», επισήμανε ο πρόεδρος του Κινήματος ανοίγοντας τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Αμφισβήτησε, μάλιστα, την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης για την ενέργεια και ειδικά για το Fuel Pass, υποστηρίζοντας: «Με την Ελλάδα να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης, τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για το Fuel Pass 2 θα εξανεμισθούν τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η βενζίνη θα οδεύει στα 3 ευρώ».

Για το πολιτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί και την παρατεταμένη εκλογολογία υπογράμμισε την εκλογική ετοιμότητα του κόμματός του: «Έχουν κατεβάσει τα μολύβια εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει κυβερνητικό έργο. Εμείς δεν είμαστε μάντεις, ούτε θα κάνουμε τις χαρτορίχτρες για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Εμείς προετοιμαζόμαστε για εκλογές και θα είμαστε έτοιμοι όποτε και αν γίνουν». Και πρόσθεσε: «Είναι αδιανόητο ο πρωθυπουργός να προσπαθεί από τη μια να το παίζει θεσμικός λέγοντας ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία και από την άλλη να προετοιμάζει εκλογές. Πολύ εύκολα έγινε το “θα γίνει” “θέλω”. Αποδεικνύεται έτσι η ανακολουθία και ένας βαθύς τακτικισμός σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα και για την οικονομία».

Αναφορικά με την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, επανέλαβε ότι απαιτείται ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αποτροπής και όχι κατευνασμού, επισημαίνοντας την ανάγκη να τεθεί εμπάργκο όπλων προς τη γειτονική χώρα. «Η Τουρκία αγωνίζεται να βάζει λέξεις σε ψηφίσματα σε κάθε φόρουμ που συμμετέχει, χτίζοντας έτσι μια αναθεωρητική πολιτική. Δεν μπορεί η ελληνική εξωτερική πολιτική να γίνεται πεδίο για να κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις στις Βρυξέλλες […] Δεν γίνεται να μην αγωνιζόμαστε σε κάθε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του ΝΑΤΟ για να υπάρχουν θέσεις που θα ασκούν πίεση στην Τουρκία να αλλάξει στρατηγική».

Αντώνης Ι. Αντωνόπουλος

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL