08:24, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Ν.Δένδιας: Υπάρχει ενότητα αστυνομικών – ελληνικής κοινωνίας (video – φωτο)

dendias3

Για ενότητα που υπάρχει μεταξύ του έλληνα αστυνομικού και της κοινωνίας, έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας,  χαρακτηρίζοντας τον αστυνομικό, ως το “κράνος και την ασπίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας”. Συμμετέχοντας στην παρουσίαση του βιβλίου “Ζ”, του Βασίλη Βασιλικού, από τη λέσχη Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης και με αφορμή τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γ.Λαμπράκη, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως ο Έλληνας αστυνομικός σήμερα, δεν είναι προϊόν οποιουδήποτε συστήματος. “Το 2013 δεν έχει καμία σχέση με το 1963” είπε, ενώ επισήμανε πως η Η ΕΛ. ΑΣ έδωσε δείγματα γραφής και ασφαλείς απαντήσεις, απέναντι στην επανεμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος .

Δείτε ένα χαρακτηριστικό απόσπασπα από τα όσα είπε:

Από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, ανέφερε πως τα 50 χρόνια που πέρασαν από τη δολοφονία Λαμπράκη, δείχνουν και την “τεράστια εξέλιξη στη χώρα μας, που οι ξένοι δυνάστες ούτε μπόρεσαν να ονειρευτούν”.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “δεν νοείται καμία από αυτές τις χώρες, με την αστυνομική τους δομή, να κάνουν μια τέτοια εκδήλωση. Εμείς, είμαστε πιο μπροστά και πιο ελεύθεροι”. Ο συγγραφέας αναφέρθηκε στη ζωή του Γρηγόρη Λαμπράκη, για τον οποίο είπε ότι δεν ήταν ούτε κομμουνιστής, ούτε αριστερός, αλλά ανθρωπιστής, ενώ σχολιάζοντας τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, είπε ότι “εν πολλοίς ευθύνονται οι πολιτικοί που υπέγραψαν το πρώτο μνημόνιο. “Πέσαμε στον πάτο του πάτου, δεν υπάρχει πιο κάτω και με βάση τους νόμους της φυσικής θα ανεβούμε, θα ξεπεράσουμε την κρίση” είπε, καταλήγοντας με τη φράση ” δεν πεθαίνει η Ελλάδα” .

dendias-megaro

Στην αρχή της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν μαθητές από 2 σχολεία, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη που σκοτώθηκε στη Φλώρινα την Κυριακή. Μεταξύ των παρευρισκομένων, ήταν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Φωτόπουλος.

dendias-vasilikos-festeridis