Ν. Κοτζιάς: Η Ε.Ε. θα γεμίσει μετανάστες και τζιχαντιστές εάν η Ελλάδα…

ÐÁÑÉÓÉ--Ï ÕÐ.ÅÎ ÍÉÊÏÓ ÊÏÔÆÉÁÓ ÌÅ  ÅËËÇÍÅÓ ÊÁÉ ÎÅÍÏÕÓ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÏÕÓ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI
Για πολιτιστικό ρατσισμό εις βάρος της χώρας μας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του σε ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα στη Ρίγα της Λετονίας, όπου παρέστη στο άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών, ενώ προειδοποίησε για πλημμυρίδα μεταναστών και τζιχαντιστών στην Ευρώπη εάν η Ελλάδα καταρρεύσει.
«Θα υπάρξουν δεκάδες εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα. Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα και μετά έχουμε την Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ και τη Βόρεια Αφρική» φέρεται, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, να είπε ο υπουργός Εξωτερικών.
Επίσης ο κ. Κοτζιάς άσκησε κριτική στο τρόπο που παρουσιάζουν την Ελλάδα τα ΜΜΕ και πολιτικούς από άλλα κράτη της Ευρωζώνης.
«Πρόκειται για πολιτιστικό ρατσισμό. Είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί ένας άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα» είπε ο κ. Κοτζιάς όπως μεταδίδει το Reuters και πρόσθεσε: «Αντ’ αυτού επιχειρήθηκε να συντριβεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη από τις πρώτες ημέρες. Τώρα αυτό γίνεται πιο αργά. Αλλά τι θα ακολουθήσει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».
Επιπλέον ο κ. Κοτζιάς επιτέθηκε στη Γερμανία λέγοντας: «Οι Γερμανοί θέλετε να πάθουμε ασφυξία. Εντάξει…. Μας κατηγορείτε ότι σπαταλήσαμε λεφτά… Δεν μπορεί κανείς να αρνείται στην Ελλάδα πράγματα που έχει δώσει στην Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενος στη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 όπου αποφασίστηκε η ριζική μείωση του χρέους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (ΟΔΓ) και η ταχεία ανοικοδόμηση της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
naftemporiki.gr | eurokinissi.gr