22:48, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

ΝΔ για Γιώργο Τσίπρα: Το «η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός» είναι πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η θέση που διατύπωσε νωρίτερα στη Βουλή, ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας. Σύμφωνα με τον κ.Τσίπρα, «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι τέτοιες θέσεις δεν αποτελούν λεκτικά ολισθήματα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά πολιτική στάση και καταλήγει σημειώνοντας ότι  « Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ ακολουθεί: 

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων ο Γιώργος Τσίπρας μας ενημέρωσε ότι «η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός». Υπενθύμισε έτσι για άλλη μια φορά το αμυντικό δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, όταν άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μας καλούσαν να το ρισκάρουμε με την Τουρκία. Δεν πρόκειται για φραστικά ολισθήματα, αλλά για πολιτική στάση, με βάση την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει αμυντικές συμφωνίες, όπως αυτές με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, που ενισχύουν την αποτρεπτική μας ικανότητα και θωρακίζουν τη χώρα.

 Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναβαθμίζει την αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας, ενισχύοντας τις Ένοπλες Δυνάμεις και εκσυγχρονίζοντας τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα εφαρμόζει μια σύγχρονη και πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική, ανακτώντας τη διεθνή της θέση ως παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Γιώργος Τσίπρας: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός

Νωρίτερα, τη θέση ότι η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός (!) είχε διατυπώσει στη Βουλή ο Γιώργος Τσίπρας,  τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Στη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την αμυντική θωράκιση της χώρας, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε μάλιστα, ότι μπροστά στις πρόσφατες αιτιάσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών με τις οποίες αμφιβήτησε την κυριαρχία μας στα νησιά, ΅«η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είπε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του: 

«Δεν υπάρχει καμία θωράκιση, εάν η χώρα χρεοκοπήσει, αν υπαχθεί σε νέα μνημόνια και στερηθεί την οικονομικη της ανεξαρτησία. Δεν υπάρχει καμία θωράκιση όταν ο λαός υπόκειται σε οικονομική ασφυξία και δυστυχώς ξαναμπαίνουμε σε αυτή την κατάσταση, όταν οι επόμενοι προϋπολογισμοί για πολλά χρόνια θα επιβαρύνονται με υπέρογκες απαιτήσεις στρατιωτικών δαπανών, ίσως επειδή ο κ.Μητσοτάκης θέλει να παριστάνει σήμερα τον εθνικό ηγέτη. Το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας είναι αυτό το οποίο πρέπει να υπηρετεί η άμυνα της χώρας» και πρόσθεσε: «Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός. Πρόσφατα, πολύ πρόσφατα, απέναντι στις δηλώσεις Τσαβούσογλου και άλλων τούρκων αξιωματούχων παλαιότερα που δεν αμφισβητούν μόνο το δικαίωμα άμυνας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αμφισβητούν πλέον την ίδια την εθνική κυριαρχία στα νησιά. Η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρθηκαν στην κυριαρχία μας στα νησιά, αλλά δεν έκαναν παραμικρή νύξη για δικαίωμα άμυνας των νησιών».