, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

ΝΔ: «Κλειδώνουν» οι … εκλεκτοί  των ψηφοδελτίων της Θεσσαλονίκης

Μπορεί υπουργοί, βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να έχουν ανεβάσει ταχύτητες ώστε να είναι έτοιμοι για κάλπες στις 9 Απριλίου, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες  «φουντώνει» το σενάριο της πρώτης κάλπης τον Μάιο καθώς θεωρείται ένα καλό χρονικό ορόσημο για την κυβέρνηση, δεδομένου ότι ως τότε θα έχουν «ξεδιπλωθεί» όλα τα μέτρα που προωθεί για την στήριξη των πολιτών φέρνοντας  πιο κοντά τη ΝΔ στον στόχο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες εκλογές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει ξεκαθαρίσει την ημερομηνία των εκλογών ωστόσο στη Νέα Δημοκρατία και στην κυβέρνηση  όλοι ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις  9 Απριλίου. Αυτό άφησε να εννοηθεί και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη  μέσα την εβδομάδα. Ο κ. Θεοδωρικάκος, παρουσία του οποίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής τόνισε μεταξύ άλλων πως  «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη, λαϊκή, παράταξη, που αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες» εκφράζοντας την πεποίθηση πως  και «πάλι η νίκη θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη» ενώ «θα υπάρξει συσπείρωση των δυνάμεων της λογικής που θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία της ΝΔ».

Πάντως , εφόσον τελικά ο πρωθυπουργός  αποφασίσει να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές στις 9 Απριλίου θα πρέπει το αργότερο να τις προκηρύξει μέχρι τις 10 Μαρτίου αλλά σε κάθε περίπτωση όχι πριν τις 5/3 οπότε, όπως είχαμε γράψει ξανά στην Karfitsa, και θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ.

Με «μεταγραφές» από την Αυτοδιοίκηση τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

Α΄Θεσσαλονίκης

Με ανυπομονησία λοιπόν περιμένουν να δουν οι υποψήφιοι της ΝΔ τα ονόματα τους  γραμμένα στις λίστες των ψηφοδελτίων. Οι ανακοινώσεις όπως μαθαίνουμε θα ξεκινήσουν να έρχονται σε δόσεις μέσα από δελτία τύπου, καλώς εχόντων των πραγμάτων περί τα τέλη του μήνα.  

Εκτός από τους νυν βουλευτές που θα είναι ξανά υποψήφιοι (Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Δημήτρης Κούβελας, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου), αλλά και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή , την απόφαση του οποίου αναμένουμε σύντομα μετά το ραντεβού με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη που ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο πρώτος επιλαχών, εφοριακός, Παναγιώτης Κόκκορης, ο  καρδιολόγος Διαμαντής Γκολιδάκης  και ο δικηγόρος Νίκος Καραγιαννακίδης.

Δυναμική είσοδο κάνει στο ψηφοδέλτιο ο επιχειρηματίας Μάριος Δράμαλης που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχμαζίδης, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου  Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης, ο οποίος είπε το «ναι» ύστερα από τηλεφώνημα που δέχτηκε μέσα στην εβδομάδα από τον Παύλο Μαρινάκη. Από την αυτοδιοίκηση προέρχεται ο αντιδήμαρχος αθλητισμού του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Μανώλης Ιωαννίδης,  η αντιδήμαρχος Κορδελιού Φωτεινή Πεσματζόγλου-Δεβετζή, ενώ υποψήφια  θα είναι και  η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα.

Στα ερτζιανά παραμένει ο Δημήτρης Βενιέρης ο οποίος δεν θα είναι τελικά υποψήφιος όπως και η Σύνθια Σάπικα που θα συνεχίσουμε να την παρακολουθούμε μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ3. Το όνομα της Μαρίας Χατζηδημητρίου, αντιπροέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , που ακούσαμε φαίνεται πως δεν έχει βάση ενώ για το ψηφοδέλτιο της Α΄ Θεσσαλονίκης φαίνεται πως προκρίνονται η Τάνια Κιουμουρτζίδου, ιατρική φαρμακευτική αντιπρόσωπος και η επιχειρηματίας Σμάρω Μανιάτη.

 Β’ Θεσσαλονίκης

Στη δεύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η κάλπη της ΝΔ βγάζει τρεις βουλευτές. Στη λίστα ήδη υπάρχουν τα ονόματα των νυν, Θεόδωρου  Καράογλου, Σάββα Αναστασιάδη και  Δημήτρη  Βαρτζόπουλου ενώ δυναμικά κινείται και ο Φάνης  Παππάς, ο οποίος ήταν  πρώτος επιλαχών στις εκλογές του 2019. Εκ νέου υποψήφιες θα είναι και οι πολιτεύτριες Κατερίνα Ζιούτα, προϊσταμένη της διεύθυνσης παροχών του ΕΦΚΑ και η επιχειρηματίας Χριστίνα Ανατολίτη-Πλάρα. Στους νέους υποψήφιους συγκαταλέγονται η δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη Άρτεμις Αγαθοκλέους, ο επιχειρηματίας Νίκος Βιδάλης και οι πολιτικοί μηχανικοί, η Σοφία Λαβασά και ο Παναγιώτης Θεοδώρου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.