, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ: Προεκλογική… εκκίνηση στη Θεσσαλονίκη

Στο φουλ δουλεύουν οι κομματικές μηχανές της οδού Πειραιώς εν όψει της, διπλής κάλπης του 2023. Οι πρώτες συζητήσεις και επαφές με νέους υποψηφίους στις εθνικές εκλογές έχουν ξεκινήσει ενώ καθοριστικό ρόλο στην επιλογή προσώπων διαδραματίζουν, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, καθώς και ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης.

Ρεπορτάζ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Ήδη κάποια από τα ονόματα των στελεχών που θα πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Θεσσαλονίκης έχουν αρχίσει και γίνονται γνωστά με πιο πρόσφατο , μόλις την Πέμπτη το μεσημέρι , της ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη. Όπως ανακοινώθηκε έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι υποψήφια στην Α΄Θεσσαλονίκης. «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την ευκαιρία που μου δίνει να είμαι υποψήφια βουλευτής» δήλωσε η κ. Σπυράκη μετά τη συνάντηση ,«είναι τιμή για εμένα να συμμετάσχω στη μάχη της παράταξης που είναι σταθερά προσανατολισμένη στον υπεύθυνο πατριωτισμό και το δραστικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας, για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης μας σε κέντρο επιχειρηματικότητας, καινοτομίας, βιωσιμότητας και ευζωίας» πρόσθεσε.

Πότε όμως θα έρθει η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης και των υπολοίπων ονομάτων..;

Η αλήθεια είναι πως η αγωνία αρκετών έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς αν και έχουν γίνει οι σχετικές συζητήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα έχει τον τελευταίο λόγο όσον αφορά τους υποψήφιους που θα διεκδικήσουν σταυρό στις εκλογές του 2023. Μέχρι στιγμής  την Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης «οργώνουν» εδώ και καιρό οι Διαμαντής Γκολιδάκης , Νίκος Καραγιαννακίδης, Μάριος Δράμαλης, Αφροδίτη Νέστορα και Δήμητρα Ακριτίδου. Μάλιστα ο Διαμαντής Γκολιδάκης το Σάββατο το πρωί έχει προσκαλέσει φίλους, σε μαγαζί με θέα θάλασσα για καφέ και χαλαρή κουβέντα.

Το  τελευταίο διάστημα δυνατά παίζει και το σενάριο επαναφοράς του Γιώργου Ορφανού. Μπορεί ο ίδιος να έχει βάλει στο μάτι τον Δήμο Θεσσαλονίκης ωστόσο οι πληροφορίες λένε πως και στις δύο συναντήσεις που είχε με τον Πρωθυπουργό , μία μέσα στο καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο , έλαβε το «πράσινο» φως μόνο για τη λίστα της Α΄Περιφέρειας. Η ενεργειακή κρίση που επηρεάζει όλη τη χώρα και ειδικά τους πιο ευάλωτους δημιουργεί πρόβλημα στη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης και ειδικά στη δυτική πλευρά. Ο Γιώργος Ορφανός γέννημα θρέμμα του Επταπυργίου, στην περιοχή των Συκεών, όπου εκεί συνεχίζει να ζει μέχρι σήμερα, πιστεύουν ότι μπορεί να συσπειρώσει επιπλέον κόσμο γύρω του.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδίδει ξεχωριστή σημασία στη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται αρκετά συχνά με αφορμή διάφορα γεγονότα, με τελευταίο τη διεξαγωγή του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου . Παραδοσιακό «γαλάζιο» κάστρο που αν είναι εφικτό να αυξήσει τα ποσοστά της η ΝΔ , ενισχύοντας ακόμα περισσότερο το ψηφοδέλτιό της.

Στη  Β΄ Θεσσαλονίκης, που είναι κυρίως ημιαστικός και αγροτικός πληθυσμός πέραν των τριών εκλεγμένων (Καράογλου, Αναστασιάδη, Βαρτζόπουλου) στη μάχη του σταυρού έχει ριχτεί και ο Φάνης Παπάς. Σε ότι έχει να κάνει με τις γυναίκες  η Κατερίνα Ζιούτα και η Χριστίνα Πλάρα έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιες ενώ σε προχωρημένες συζητήσεις και επαφές βρίσκεται και η Άρτεμις Αγαθοκλέους , εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα εξωστρέφειας και επικοινωνίας στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Εντύπωση ωστόσο  προκαλεί  το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός έχει σταματήσει να λέει πλέον στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023. Επαναλαμβάνει μεν ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, χωρίς να βάζει χρονικό ορόσημο…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA