, Δευτέρα
20 Μαρτίου 2023

ΝΔ προς ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουμε συνεργασία με την εταιρεία Majoritas – Ανακαλύπτετε φαντάσματα

Η κυβέρνηση, με ανακοίνωσή της με την οποία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ, που νωρίτερα είχε καλέσει τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις σχετικά με δημοσίευμα που κάνει λόγο για συνεργασία της ΝΔ από το 2018, με ρουμάνικη εταιρεία ονόματι “Majoritas”, «που αναλαμβάνει τη χειραγώγηση του εκλογικού σώματος μέσα από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών και στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες», ξεκαθαρίζει, ότι «η ΝΔ δεν έχει κάποια συνεργασία με την εταιρεία Μajoritas».

«Προσπαθούν να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία το 2019 και την επερχόμενη ήττα τους», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στο πλαίσιο του τοξικού κλίματος που καλλιεργούν και στο διαρκές «κυνήγι μαγισσών», οι εμπνευστές των αλήστου μνήμης Vox Pop και Bridging Europe του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καλύψουν την εκλογική τους αποτυχία το 2019 και την επερχόμενη ήττα τους, προσπαθώντας να θέσουν υπόνοιες για το αποτέλεσμα των εκλογών. Ανακάλυψαν, λοιπόν, νέα φαντάσματα.

Επί της ουσίας, πολλές εταιρείες και οργανισμοί εντός και εκτός Ελλάδας προσφέρθηκαν εθελοντικά κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο να συνεισφέρουν με ιδέες και πιθανές δράσεις, που προφανώς καμία σχέση δεν έχουν με στοχευμένες διαδικτυακές καμπάνιες. Η ελληνική νομοθεσία και ο γενικός κανονισμός διαχείρισης προσωπικών δεδομένων της ΕΕ περιγράφουν το πλαίσιο με σαφήνεια και αυστηρότητα και τηρούνται απαρέγκλιτα. Η ΝΔ και η κυβέρνηση δεν έχουν κάποια συνεργασία με την εταιρεία Μajoritas.

Όσον αφορά τα περί παροχής δεδομένων του gov.gr κτλ., ανήκουν στη σφαίρα της ψεκασμένης στρατόσφαιρας την οποία έχει κληρονομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ».