, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ: Πρόσω ολοταχώς για εκλογική Άνοιξη

Μέσα σε κλίμα απόλυτης εκλογικής ετοιμότητας, τόσο σε οργανωτικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο τίθεται η Νέα Δημοκρατία στη Θεσσαλονίκη ενώ με «ταχύριθμα» δίνονται στοχευμένα μαθήματα κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί η στρατηγική λαϊκισμού που ακολουθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, με μοναδικό στόχο, όπως λένε, την κατάκτηση της εξουσίας.

Ρεπορτάζ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Μαθήματα πολιτικής προσέγγισης και επικοινωνίας του κυβερνητικού έργου

Αυτό φάνηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πολιτική Ακαδημία του κόμματος όπου εισηγητές ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός και ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού Γιάννης Μαστρογεωργίου.

Την έναρξη πραγματοποίησε ο Υπεύθυνος Επιμόρφωσης Στελεχών Νίκος Λυσιγάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης και ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Στην Πολιτική Ακαδημία παρευρέθηκαν στελέχη , μέλη του κόμματος, νεολαίοι αλλά και πολιτευτές  από την Θεσσαλονίκη και όλη την Κεντρική Μακεδονία.Στην πρώτη σειρά θέση πήρε ο Μάριος Δράμαλης , παραδίπλα από τον Γρηγόρη Τάσιο και τον Παναγιώτη Κοκόρη ενώ λίγο πιο πίσω κάθισε ο Διαμαντής Γκολιδάκης ,ο Νίκος Καραγιαννακίδης, ο Γιάννης Γιώργος και ο Φάνης Παπάς .

Βασικός στόχος, άλλωστε, όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα των ομιλητών είναι τα στελέχη της ΝΔ να «ζυμώσουν» τις τοπικές κοινωνίες ,να «οργώσουν» τις περιφέρειες τους και να εξηγήσουν αναλυτικά στους πολίτες  τι υποσχέθηκε και τι έκανε η κυβέρνηση ,και στη συνέχεια να επιμείνουν στο σχέδιο για μια δεύτερη τετραετία.

Η απόφαση των πολιτών στις προσεχείς εκλογές «δεν θα κρίνει μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αλλά το μέλλον των επόμενων γενεών» τόνισε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης ενώ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα της επόμενης πολιτικής επιλογής, με γνώμονα το μέλλον των επόμενων γενεών και τη συνέχιση της γενναίας μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει συντελεστεί στη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα μέσα στις δυσκολότερες διεθνείς συγκυρίες.

Στα οργανωτικά αναφέρθηκε ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος ζήτησε να προχωρήσει άμεσα ο ορισμός εκλογικών αντιπροσώπων!

Μητσοτάκη και Κυβέρνηση ΝΔ επιλέγουν οι πολίτες στις δημοσκοπήσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει συχνά εκτός Μεγάρου Μαξίμου και παρά  το γεγονός ότι οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από το κύμα ακρίβειας εξακολουθούν και τον επιλέγουν. Μάλιστα ο ένας στους δύο ερωτηθέντες σε όλες τις δημοσκοπήσεις υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός και τον εμπιστεύονται έναντι του κ. Τσίπρα την ώρα που η αξιωματική αντιπολίτευση προκαλεί με παραπληροφόρηση και fake news μέσω των τρολ του διαδικτύου για να πείσει τους πολίτες, ότι ο κ. Μητσοτάκης ηγείται της χειρότερης κυβέρνησης του τόπου.

 «Δεν θα υποκύψουμε στα νέα “δώστα όλα” και στον λαϊκισμό», απαντά χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον τρόπο δράσης της κυβέρνησης απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό.Άλλωστε όταν έρθει η ώρα της κάλπης σημασία, μεταξύ άλλων, έχει πώς ένα κόμμα διεκδικεί την εξουσία, γιατί, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, δείχνει την ποιότητα της διακυβέρνησης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA