ΝΔ: Το μεσημέρι τα ψηφοδέλτια, ποια ονόματα ακούγονται

nd
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνεδριάζει από τις 11 το πρωί η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την επικύρωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στη δημοσιότητα.
Εκτός από τα ονόματα-έκπληξη της Άντζελας Γκερέκου (Κέρκυρα) και Βασίλη Οικονόμου (Επικρατείας), κύκλοι της ΝΔ σημειώνουν ότι δεν αναμένονται άλλες μεταγραφές από κόμματα που ανταγωνίζονται τη ΝΔ στην κάλπη.
Πάντως, ο κύκλος της διεύρυνσης, όπως αναφέρουν Τα Νέα της Παρασκευής, περιλαμβάνει τον Άγη Βερούτη από τη Δράση (Β’ Αθηνών), ο οποίος δεν ακολούθησε τον πρόεδρο Θ.Σκυλακάκη στο Ποτάμι.
Οριστικοποιήθηκε και η Νόνη Δούνια (Α’ Πειραιά), ενώ ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανάδης θα μετακινηθεί στην μονοεδρική της Σάμου.
Επισημοποιήθηκε επίσης η Εύη Τατούλη (κόρη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη) στην Αρκαδία.
Για τη λίστα Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, πιθανότατα να τεθεί επικεφαλής ο πρύτανης Θ.Φορτσάκης. Στις εκλόγιμες θέσεις αναμένονται στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά, όπως ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου πιθανότατα να καταλάβει την 4η θέση.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά έχουν επίσης κάνει εισηγήσεις για την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλα.
Επίσης, στη λίστα Επικρατείας αναμένεται να βρίσκεται ο Γ.Χατζημαρκάκης, ο Στ.Παπασταύρου και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.