, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ

Νέα στοιχεία που αφορούν στις παρακολουθήσεις στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται στη δημοσιότητα, καθώς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ» το 2016, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Στέργιου Πιτσιόρλα και του Σπύρου Σαγιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο στόχαστρο της ΕΥΠ βρίσκονταν ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Σαγιάς, αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, τα κινητά των οποίων παρακολουθούνταν, ενώ προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση. Το πρωτοσέλιδο, μάλιστα, της εφημερίδας έγραφε: «Ο Τσίπρας “άκουγε” τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Και όπως είναι απόλυτα αναμενόμενο, η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε και την παρέμβαση της Δικαιοσύνης με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να εκδίδει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Μετά την εισαγγελική εντολή ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας, Πέτρος Κουσουλός, για να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών, όμως δεν εντοπίστηκε. Να σημειωθεί ότι η εισαγγελική εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και το ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.