, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Νέες βολές κατά Βενιζέλου: “Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει τον αφανισμό του!”

Petalotis

Του Βαγγέλη Στολάκη

Με νέες δηλώσεις του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής έρχεται να ταράξει περισσότερο τα ήδη… ταραγμένα νερά της Χαριλάου Τρικούπη. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου από την Κοζάνη όπου βρέθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά την ομιλία του δεύτερου μιλά στην Karfitsa και σχολιάζει την τρέχουσα πολιτική κατάσταση αλλά και τις εξελίξεις σε εσωκομματικό επίπεδο. «Υπάρχει ένα κόμμα το οποίο με στρατηγική επιλογή, κατά την άποψή μου, της ηγεσίας τείνει προς αφανισμό» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πεταλωτής για το κόμμα Παπανδρέου λέει: «Αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορώ να συζητήσω. Άλλωστε από τον Παπανδρέου δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Ο ίδιος έχει πει ότι δεν ενδιαφέρεται για την καρέκλα. Υπάρχει όμως μια πραγματικότητα που είναι ξεκάθαρη. Εδώ και δυο χρόνια υπάρχει ένα κόμμα που εξέφραζε την μεγαλύτερη μερίδα του δημοκρατικού κόσμου της χώρας μας το οποίο έχει επωμιστεί το πολιτικό κόστος από τη διαχείριση της κρίσης. Υπάρχει ένα κόμμα το οποίο με στρατηγική επιλογή, κατά την άποψή μου, της ηγεσίας τείνει προς αφανισμό. Συνεπώς έχουμε υποχρέωση όλοι μας να μιλήσουμε και να κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια θα σταματήσει τον αφανισμό ενός χώρου που και προσέφερε στη χώρα μας και έχει να προσφέρει και πολλά περισσότερα από αυτά που ζούμε σήμερα».

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, δηλαδή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες ο κ. Πεταλωτής λέει: «Θα ήταν ευχής έργων να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά. Αυτό όμως προϋποθέτει μια συναινετική αντίληψη των πολιτικών δυνάμεων με συγκεκριμένο σχέδιο για έξοδο από την κρίση κάτι όμως που φαίνεται τα δυο τελευταία χρόνια ή ότι δεν υπάρχει σχέδιο ή αν υπάρχει αυτό είναι λάθος. Το να απομονώνουν μόνο την Προεδρική Εκλογή ως διαδικασία ανεξάρτητα από την πολιτική πραγματικότητα νομίζω είναι λάθος. Είναι σαφέστατο ότι οι κοινοβουλευτικές θητείες είναι τετραετίας, όταν υπάρχει κυβέρνηση που εμπνέει και που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο. Τέτοιου είδους πολιτικές ρίσκου που ασκήθηκαν από την κυβέρνηση και μάλιστα όταν η προοπτική των εκλογών που μας έρχονται είναι να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ –που τάζει πως θα σκίσει τα μνημόνια- τότε δεν υπάρχει συναίνεση. Υπάρχει μια έκπτωση της εμπιστοσύνης των πολιτών».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.