, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Νόμπελ αφέλειας από τον Πάνο στον Αλέξη

photo eurokinissi

Ο Πάνος μίλησε και δεν είναι καλά τα νέα για τον Αλέξη. Δεν αναφερόμαστε στη δική του (του Πάνου Καμμένου) εκδοχή της ιστορίας (ότι αυτός κινητοποίησε τους Αμερικανούς για να κλείσει η περίφημη διαπραγμάτευση των 17 ωρών με τους δανειστές το 2015), αλλά σε όλα τα υπόλοιπα.

Το «αναγκαίο κακό», κατά τον πρόεδρο Αλέξη, μίλησε για όλα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχαν οι απόψεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών και το «όσοι πιστοί προσέλθετε» που ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους πρώην του ΠΑΣΟΚ ανοίγοντας τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Για το πρώτο ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως ο τότε πρωθυπουργός έπεσε στην παγίδα που του είχαν στήσει (οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι), καθώς του είχαν υποσχεθεί το Νόμπελ Ειρήνης αν έλυνε τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια! Ο πρόεδρος Αλέξης το έκανε, αλλά το Νόμπελ δεν ήρθε! Δηλαδή, την πάτησε!

Σε ό,τι αφορά την πασοκική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Άμυνας ήταν πιο σκληρός. Αν για το πάθημα του προέδρου Αλέξη ήταν ευγενικός, απλώς του έδωσε το Νόμπελ… αφέλειας, για τη συνεργασία του με τα ορφανά τού πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος δεν μάσησε τα λόγια του. Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε από το ΠΑΣΟΚ υλικά κατεδαφίσματος και για αυτό δεν μπόρεσε να φτιάξει τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: τη συμφωνία με τους εταίρους την έκλεισε ο Πάνος, οι εταίροι κορόιδεψαν τον Αλέξη αφήνοντάς τον μόνο με τις φωτογραφίες από το σόου στις Πρέσπες και ο τελευταίος την πάτησε με τις επιλογές του για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπέρασμα: ο Πάνος δεν συγχωρεί ποτέ! Μα ήταν ανάγκη, πρόεδρε Αλέξη, να τον πεις «αναγκαίο κακό»; Μια χαρά δεν ήταν που ο άνθρωπος έκανε τη ζωή του και έκοβε βόλτες στο Αιγαίο; Ενοχλούσε κανέναν; Τον… γίγαντα που κοιμάται ποτέ δεν τον ξυπνάς.

Πόσω μάλλον όταν ο ίδιος σου έχει φερθεί τόσο ευγενικά. Μέχρι και από την πολιτική αποχώρησε για εσένα. «Δεν ήθελα να είμαι απέναντι με τον Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχα μια έντιμη συνεργασία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.