«Ντέρμπι» οι εκλογές με μικρό προβάδισμα ΝΔ τέσσερις ημέρες πριν τις κάλπες

kalpes
Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.
Τέσσερις μόλις ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου και μια νέα έρευνα δίνει ποσοστό 30% στη ΝΔ και 29,5% στον ΣΥΡΙΖΑ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Χρυσή Αυγή, με 6,5%, ενώ μάχη για την τέταρτη θέση δίνουν ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ με 5% και Ποτάμι, επίσης με 5%.
Ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με 4%, ενώ με βάση τα νέα στοιχεία η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ εκτός κοινοβουλίου μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%.
ektimisi ekloges pan makedonias
Όσον αφορά στους αναποφάσιστους, το ποσοστό τους εμφανίζεται να μειώνεται και να πέφτει στο 6%.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, μια από τις σημαντικότερες αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ παραμένει ο όγκος των ψηφοφόρων του που δηλώνει ότι θα δεν θα ψηφίσει στις 20 Σεπτεμβρίου, με την εκροή να φτάνει το 28,5% για την Κουμουνδούρου. Αντίθετα, το ποσοστό αυτό φτάνει μόνο το 8% για ΝΔ.
Σχετικά με ποιος από τους αρχηγούς των δυο μεγάλων κομμάτων εμπνέει βεβαιότητα στο λαό, το 32% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα του έδινε περισσότερη σιγουριά για το μέλλον μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 31% απαντά πως θα ήταν πιο σίγουρο με μια κυβέρνηση υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
ereyna neo deb yh
Την ίδια ώρα και όσον αφορά στο τελευταίο ντιμπέιτ, ο αρχηγός της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κερδίζει οριακά τις εντυπώσεις με διαφορά 0,5 μονάδων, 31% έναντι 30,5% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Ακόμη, το 69% των ερωτηθέντων είπε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία, ωστόσο, το 74% απάντησε ότι έμεινε αδιάφορο και ενώ μόλις το 19% είπε ότι η διαδικασία το βοήθησε στην επιλογή ψήφου.
Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 14-15 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 2.214 ανθρώπων. Από αυτούς, οι 1.072 ερωτήθηκαν μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου ντιμπέιτ.