, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ντόρα Μπακογιάννη για τον γάμο ομοφυλόφιλων: Είναι μια ιστορική ημέρα – Ευτυχής για τη δημοκρατία στο κόμμα μου

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή, δήλωσε υπερήφανη για την ευρύτατη πλειοψηφία που συγκεντρώνει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφυλοφιλιών ζευγαριών.

«Αυτό το νομοσχέδιο το φέρνει η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη της ΝΔ. Είναι εύκολο για την ΝΔ; Όχι. Είμαστε κεντροδεξιό κόμμα και έχουμε ανθρώπους που δεν είναι έτοιμοι να κάνουν αυτό το βήμα και δεν είναι ντροπή» είπε η πρώην υπουργός για να προσθέσει σε άλλο σημείο αναφορικά με την επιλογή της κυβέρνησης να προτρέψει τους βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την δημοκρατία στο κόμμα μου. Είδαμε και πάθαμε να την αποκτήσουμε παρεμπιπτόντως».

«Για κάποιους από εμάς που είμαστε 30 έτη στη Βουλή και έχουμε δει την εξέλιξη της κοινωνίας είναι ιστορική ημέρα σήμερα γιατί με μεγάλη πλειοψηφία η Βουλή εμβαθύνει την δημοκρατία. Δίνει ίσα δικαιώματα σε ανθρώπους που τα στερούνταν. Δίνει δικαιώματα στα παιδιά που ήταν αόρατα. Είναι τεράστιο κεκτημένο ότι σε αυτό το νομοσχέδιο τα μεγάλα κόμματα συμφωνούν στην υπερψήφιση του. Δεν χρειάζονται οι περιττές μικρότητες», ανέφερε.

«Η ποιότητα της δημοκρατίας κρίνεται από την υπεράσπιση των μειονοτήτων. Δεν κρίνεται μόνο από την εμπέδωση των πλειοψηφικών δικαιωμάτων. Είμαι υπερήφανη για όλους εσάς που θα ψηφίσετε και για όλους εκείνους που δεν θα ψηφίσουν αλλά σε 10 χρόνια θα μας λένε καλά κάνατε», ανέφερε ακόμη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.