Ο Αμερικανικός κολοσσός της Cisco εμπιστεύτηκε τη Θεσσαλονίκη

Το διεθνές κέντρο ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco εγκαινίασαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

Την σημασία της επιλογής της Θεσσαλονίκης από τη Cisco ανέλυσε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος συνεχάρη τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Πιερρακάκης εγκαινιάζοντας την λειτουργία του κέντρου στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε τη σημασία της επιλογής της χώρας μας και της Θεσσαλονίκης από τους παγκόσμιους κολοσσούς τεχνολογίας. 

Νωρίτερα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση της χώρας που όπως είπε «τρέχει με μεγάλες ταχύτητες, καθώς έχουμε περάσει από τις 500 ψηφιακές υπηρεσίες που είχαμε τον Μάρτιο του 2000 στις 1350 σήμερα».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας αναφέρθηκε στην μετάβαση της περιοχής των σφαγείων του 19ου αιώνα σε ένα Στρατηγείο ψηφιακών δεξιοτήτων. «Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η Θεσσαλονίκη και όλη η Ελλάδα μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη της ψηφιοποίησης».

«Στην νέα πραγματικότητα που συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη όπου δημιουργούνται θέσεις εργασίας που συμβάλλουν ώστε να κρατούν τους Έλληνες επιστήμονες μέσα στη χώρα» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών ΥΜΑΘ, Σταύρος Καλαφάτης.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του γραφείου του Πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου υπογράμμισε ότι «η Θεσσαλονίκη έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει κέντρο ψηφιακού μετασχηματισμού και ψηφιακού πολιτισμού. Για την Cisco από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε το εγχείρημα της εγκατάστασης της στη Θεσσαλονίκη».

Νωρίτερα ο γενικός διευθυντής της Cisco για Ελλάδα και Κύπρο, Αντώνης Τσιμπούκης υπογράμμισε ότι «από την ημέρα της λειτουργίας του κέντρου στη Θεσσαλονίκη σώθηκαν 80 πιστοποιήσεις ενώ προάγεται ήδη διαρκώς η συνεργασία με την υπογραφή μνημονίων με επιμελητήρια και πανεπιστήμια».

Ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, χαιρέτησε την εκδήλωση μέσω βίντεο.