, Τετάρτη
21 Φεβρουαρίου 2024

"Ο Ανδρέας Παπανδρέου ζει παντού"

fofi-gennimata1
Δέκα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, Τρίτη, από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπάρχει παντού. Ζει μέσα μας, στην καρδιά της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων, γιατί οι ιδέες του δικαιώθηκαν από την ιστορία και το έργο του αναγνωρίστηκε από την κοινωνία» ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας:
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου βρέθηκε πολλές φορές μπροστά από την εποχή του, με τις ιδεολογικές του αναφορές και τις βασικές πολιτικές επιλογές του, που  επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.
»Ο Ανδρέας Παπανδρέου εξέφρασε και ταυτίστηκε με την αγωνία των απλών καθημερινών ανθρώπων και δικαίωσε τις προσδοκίες τους. Γιατί έζησαν καλύτερες μέρες με ελευθερίες και δικαιώματα, με Δημοκρατία, Ανάπτυξη, με Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη. Γιατί εμπνεύσθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για την Ευρώπη των Λαών, για ένα ειρηνικό και πιο δίκαιο κόσμο».
«Για μας, την παράταξή του, το ΠΑΣΟΚ, η 23η Ιουνίου κάθε έτους είναι ημέρα τιμής στη μνήμη του ιδρυτή και μεγάλου ηγέτη μας. Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής και ευθύνης για την διαφύλαξη της πολιτικής παρακαταθήκης του. Ας τον δικαιώσουμε στην πράξη» καταλήγει η δήλωσή της.