, Τετάρτη
22 Μαρτίου 2023

O «επικίνδυνος» Αλέξης μένει στη Βουλή;

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή μέχρι τις εκλογές στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί «έκπτωτη» την κυβέρνηση που ψήφισε το 39,85% και εξακολουθεί να εμπιστεύεται η πλειονότητα του ελληνικού λαού. Μέγιστη ασέβεια προς τους πολίτες και ευθεία αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί αυτή η αψυχολόγητη κίνησή του, που στην πραγματικότητα το μόνο που δείχνει είναι τον φόβο του για την επερχόμενη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως ο ελληνικός λαός θα συγκρίνει την κυβέρνηση της ΝΔ με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ. Τόσο ως προς τη σταθερότητα όσο και στις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις αλλά και τη στήριξη στους πιο ευάλωτους και η σημερινή κυβέρνηση θα βγει κερδισμένη με διαφορά.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αφανίσει την ελληνική κοινωνία και πρωτίστως τη «μεσαία τάξη» της χώρας μας, στην οποία και επέβαλε δυσβάσταχτους και άδικους φόρους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τηρώντας την προεκλογική της εξαγγελία, επέστρεψε και συνεχίζει να επιστρέφει στη «μεσαία τάξη» όσα άδικα της πήρε ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μέσα σε δύο μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα χαρακτήρισε προϊόν εκβιασμού κάθε μετεκλογική πολιτική πράξη που δεν συμφέρει εκείνον και το κόμμα του και στη συνέχεια αμφισβήτησε ευθέως τη σημερινή νομιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και ευρύτερα τον κοινοβουλευτισμό αλλά και τη συνταγματική τάξη. Λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, οι μάσκες έπεσαν και ο δήθεν προστάτης του λαού κ. Τσίπρας έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, αυτό του «επικίνδυνου» Αλέξη.

Με άλλα λόγια, ενός ανθρώπου και ενός κόμματος που αδιαφορούν εδώ και πολλά χρόνια για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου. Μετά την κίνησή του αυτή και την εξωθεσμική του στάση, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πως ο κ. Τσίπρας δεν θα αμφισβητήσει και το αποτέλεσμα των εκλογών, ειδικά από τη στιγμή που όλοι προβλέπουν μια οδυνηρή ήττα για τον ίδιο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλα συνηγορούν πως όντας απελπιστικά μόνος, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την κατρακύλα του. Η ιστορία τον έχει ήδη κρίνει αυστηρά, είναι βέβαιο πως το ίδιο θα κάνει και ο λαός στις κάλπες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL