, Τετάρτη
01 Φεβρουαρίου 2023

Ο κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί τους… 53!

syriza-ekloges-afisa
Προειδοποιητικό μήνυμα προς τους 53 του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας.
Μιλώντας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο ίδιος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κόμμα δημοκρατικό έχει πλουραλιστικές απόψεις και δεν θα γίνει νεκροταφείο. Ταυτόχρονα όμως πρέπει να είμαστε και προσεχτικοί. Κανείς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση. Είναι σκέψεις και αγωνίες που μπορεί να κάνει ο καθένας μέσα στο κόμμα, είναι σεβαστές, και έχουμε καταφέρει αυτή τη στιγμή με συλλογικό τρόπο να παίρνουμε ομόφωνες αποφάσεις και στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Είναι σκέψεις και αγωνίες που υπάρχουν με αυτά τα δεδομένα τα οποία συναντάμε σήμερα. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και θα υπάρξει παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση».
Παράλληλα, ο κ. Ρήγας επισήμανε ότι: «Η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος για το αντίθετο. Στην πορεία των διαπραγματεύσεων δεν υπήρξαν αντιρρήσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Τα στοιχεία που υπάρχουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι προς θετική κατεύθυνση. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάζει το ΔΝΤ εμπόδια, χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
«Εμείς από την μεριά μας ήμασταν έτοιμοι και με το φορολογικό και με το ασφαλιστικό εδώ και δύο μήνες. Υπάρχουν καθυστερήσεις συνεχόμενες από την μεριά των θεσμών. Αν συνεχιστεί αυτό η συμπλήρωσε δεν μπορεί ν” αντέξει με αυτούς τους όρους», σημείωσε ο κ. Ρήγας και χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας: «Απαράδεκτη πολιτικά και κοινωνικά δεν μπορεί να στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει το ΔΝΤ, τις ιδιωτικοποιήσεις, που πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες, το lock out, την απελευθέρωση των απολύσεων, και έπειτα να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ολοκληρώνει την αξιολόγηση και ότι τα μέτρα είναι δυσβάστακτα- όταν πήραν σε 5 χρόνια 65 δισ. μέτρα, και η δική μας συμφωνία περιλαμβάνει άλλου είδους μέτρα».