19:49, Παρασκευή
30 Σεπτεμβρίου 2022

Ο κύριος Προκόπης ο «λωτοφάγος»

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στην Τελετή Μνήμης των 317 Μαρτύρων Ηρώων του Κομμένου, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας κατά την εγκληματική επιδρομή της 16ης Αυγούστου 1943,σκέφτηκε όλως τυχαίως να κάνει μια παρέμβαση επί του ζητήματος των παρακολουθήσεων, η οποία προκάλεσε πολιτικό σεισμό.

Ο κ. Παυλόπουλος είπε λοιπόν ότι «η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική» και πως «δεν νοείται η μετάθεσή της καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε άλλους». «Η πολιτική ευθύνηεκείνων,οιοποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση τη λαϊκή ετυμηγορία, είναι εκ φύσεως και εξ ορισμού αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει να αναλαμβάνουν στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε άλλους»,είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Θα μου πείτε στη χώρα των «λωτοφάγων» ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μέχρι και αυτοί που τον «μαύρο» Δεκέμβριο του 2008, τότε που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλοςκαι κάηκε η Αθήνα από τους μπαχαλάκηδες, κάθονταν με σταυρωμένα τα χέρια για να μη χάσουν την καρέκλα τους και δεν ανέλαβαν καμία απολύτως πολιτική ευθύνη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που το 2007 συντόνιζαν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο-οι οποίες κρίνοντας εκ του αποτελέσματος δεν πήγαν καλά-, αφού χάθηκαν 63 άνθρωποι και κάηκαν χιλιάδες σπίτια.Και πάλι δεν ανέλαβαν καμία πολιτική ευθύνη.

Μήπως ο αξιότιμος τέως Πρόεδρος θυμάται ποιος ήταν υπουργός Εσωτερικών εκείνα τα χρόνια;Ποιος πήρε στον λαιμό του τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή; Ποιος ήταν αργότερα προνομιακός συνομιλητής και πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα που κόντεψε να βγάλει τη χώρα από την Ευρώπη;

Λησμονεί ότι κατά το διάστημα της Προεδρίας του και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθοδηγούσε μαζί με τον φίλο του τον Μίμη (που ξέρει καλά την ΕΥΠ) τον Τσίπρα και τα εξαπτέρυγά του; Τότε η πολιτική ευθύνη ήταν κουρελόχαρτο για τον τέως «ηχηρό» Πρόεδρο. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» – παντού και πάντα… Και οι μεγάλοι ηγέτες είναι εδώ για να ενώνουν και όχι να διχάζουν. Ο κ. Προκόπιος δεν είχε ποτέ αυτό το προνόμιο, ούτε όταν χαστούκιζαν μπροστά του γυναίκα βουλευτή του ελληνικού έθνους. Και εκεί μικρός ήταν… λίγος.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL