, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μητσοτάκης θέτει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα

Την ημέρα των γενεθλίων της Νέας Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει συνεδρίαση της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας με στόχο να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη της άνοιξης του 2023.

Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή,ο οποίος πριν από 48 χρόνια ίδρυσε την κεντροδεξιά παράταξη, αλλά και σε όσους διετέλεσαν πρόεδροι του κόμματος και οι οποίοι κράτησαν ψηλά τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, πρωταγωνιστώντας στην εσωτερική και ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ο πρωθυπουργός με τη σημερινή του ομιλία θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, καλώντας βουλευτές και στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης να εντείνουν τις περιοδείες τους με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου αλλά και να διατηρήσουν στενή επαφή με την κοινωνία προκειμένου να αφουγκραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητάτους,σημειώνοντας πόσο καθοριστικό είναι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης λόγω του συστήματος της απλής αναλογικής.

Εκλογικά διλήμματα

Παράλληλα, θα θέσει μια σειρά από εκλογικά διλήμματα, καλώντας τους πολίτες να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης με εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ και την καταστροφική οικονομική πολιτική που ακολούθησε, τονίζοντας ότι η χώρα δεν θα πρέπει να γυρίσει πίσω σε αυτές τις εποχές. Θα επαναλάβει ότι στόχος είναι η αυτοδυναμία προκειμένου να προχωρήσουν με ταχύτητα οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

«Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να ενσωματώνουμε, μπορούμε να αξιοποιούμεανθρώπους και απόψεις που δεν προέρχονται από τον στενό κομματικό μας χώρο. Αυτό είναι το υπόδειγμα διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 μέχρι σήμερα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σκληρή κριτική αναμένεται να ασκήσει ο πρωθυπουργός για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υιοθετεί ακόμη και fakenews προκειμένου να πλήξει τον ίδιο και την κυβέρνηση, ενώ υψηλούςτόνους θαχρησιμοποιήσεικαιγια τη στρατηγική που ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει πλέοννα βρίσκεται κοντά με την Κουμουνδούρου.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ,που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία των βουλευτών έπειτα από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, ο πρωθυπουργός θα αναφερθείστηνυλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων παρά τις πρωτοφανείς κρίσεις που αντιμετώπισε, ενώ θα θέσει και τους στόχους για την επόμενη τετραετία.

Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει στις πρωτοβουλίες που εξακολουθεί να λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης,επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για την επιβολή πλαφόν στην ανώτατη τιμή του φυσικού αερίου. Θα αναφερθεί επίσης στην τουρκική προκλητικότητα και την αμυντική θωράκιση της χώρας, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να δεχτεί καμία αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάτι που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση.

Εκδήλωση

Αργά το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του κόμματοςθαπραγματοποιηθείεκδήλωσηγιατην48η επέτειοαπότηνίδρυση της ΝΔ, στην οποία ο πρωθυπουργός θα εκπέμψει μήνυμα ενότητας, ενώ παράλληλα θα θέσει τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα. Πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα αισιοδοξίας του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο προς τους βουλευτές όσο και προς τα «γαλάζια» στελέχη, καθώςβλέπει τη ΝΔ λίγους μήνες πριν από τις κάλπες να προηγείται με σημαντική διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και τους πολίτες να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαχειρίζεται τις κρίσιμες καταστάσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL