Ο Μπουτάρης, το Άγιο Όρος, ο καλόγερος και οι… "αδερφές"

MPOU
του Βαγγέλη Στολάκη
Τη δική του απάντηση στην επιστολή μοναχών και καθηγητών που ζήτησαν από την Ιερά Κοινότητα να του απαγορευτεί η είσοδος στο Άγιο όρος δίνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Είπε μάλιστα ότι επισκέπτεται συχνά την Αθωνική Πολιτεία, τουλάχιστον μια φορά στους τρεις μήνες.
Συγκεκριμένε σε ερώτηση του karfitsa.gr ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως: «Είναι πέντε άτομα. Εάν είχε πρόβλημα η ιερά Κοινότητα του Αγίου όρους για το ήθος μου ή για την ηθική μου θα είχε αντιδράσει εξ’ αρχής όταν έγινα Πρόεδρος της Αγιορείτικης Εστίας. Είναι ένας καλόγερος που κάθε φορά που πηγαίνω με παίρνει από πίσω και μου κάνει «οι αδερφές έτσι» όχι οι αδερφές οι ομοφυλόφιλοι είναι παρά φύση και τέτοια. Μου ήρθε να του πω άντε άσε με ήσυχο, αλλά δεν του το είπα»!
Ο κ. Μπουτάρης είπε επίσης ότι το Άγιο όρος είναι σαν… «τη λεγεώνα των ξένων. Δεν σε ρωτά νε τι και πως αρκεί να μετανοείς».
Υπενθυμίζεται πως σε παλαιότερο ρεπορτάζ του karfitsa.gr ο πολιτικός διοικητής της χερσονήσου του Άθω, Αρίστος Κασμίρογλου τόνισε πως τέτοια επιστολή ουδέποτε έφτασε στα χέρια του!
(φωτο Σάββας Αυγητίδης / www.e-photopress.blogspot.com)