, Σάββατο
30 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Παραστατίδης του ΠΑΣΟΚ υπόσχεται… αύξηση ΕΝΦΙΑ και φόρου κληρονομιάς! (Video)

Θα διατηρήσουμε και θα ενισχύσουμε τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε ο Στέφανος Παραστατίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως είπε είναι ένας από τους φόρους που «πρέπει να κρατηθούν»

Μιλώντας στο Open, είπε για τον ΕΝΦΙΑ και τους άμεσους φόρους πως: «Εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο, άμεσων κι έμμεσων φόρων, γιατί αυτοί πλήττουν, τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει, είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».

«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στο φόρο γονικής κληρονομιάς, στο φόρο ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΈΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή έρχονται λίγες ώρες μετά το σάλο που δημιουργήθηκε σχετικά με τα όσα είπε η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένη Χρονοπούλου. Η κ. Χρονοπούλου σημείωσε ότι θα αυξηθούν οι φόροι που βαρύνουν τη μοιραία τάξη, ενώ την επόμενη μέρα ανασκεύασε λέγοντας πως έκανε σαρδάμ.

Την Τρίτη ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής, είπε ότι το κόμμα του θα προχωρήσει σε φορολόγηση 15% των μερισμάτων των επιχειρήσεων από 100.000 ευρώ και πάνω.

Δείτε όσα ειπώθηκαν:

#Tags: ΠΑΣΟΚ