, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Ο «πολακισμός» στέλνει κόσμο στο ΠΑΣΟΚ…

Παράθυρο διείσδυσης στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους και σε εκείνους που δυσφορούν με την ύπαρξη φαινομένων «πολακισμού» στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση της Κουμουνδούρου να δώσει συγχωροχάρτι στον Παύλο Πολάκη.

Γράφει ο Αντώνης Ι. Αντωνόπουλος

Στο πλαίσιο της προσέγγισης αυτού του κοινού, στη Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκουν να ταυτίσουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Παύλο Πολάκη, σε μια προσπάθεια να πλήξουν και προσωπικά το προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «στα μάτια» των ψηφοφόρων που διαφωνούν με λογικές και εξάρσεις τύπου Πολάκη.

«Ο κ. Τσίπρας κατά την εισήγησή του για την επιστροφή Πολάκη δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών”. Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών», ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαριλάου Τρικούπη. Συμπληρώνοντας δε, με σαρκαστική διάθεση ανέφεραν πως «οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους όρους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».

Τα καρφιά του Μάντζου

Στο ίδιο ύφος και το σχόλιο του Δημήτρη Μάντζου, ο οποίος μιλώντας στον ANT1 τόνισε ότι «ο πολλάκις αμαρτήσας Πολάκης, πολλάκις μετανοεί και πολλάκις συγχωρείται. Δεν είναι η πρώτη φορά. Άρρητα, σιωπηρά, σε κάθε κρίση, όχι απλώς συγχωρείται αλλά υιοθετείται από ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συστηματικά: στο αντιμνημόνιο, στην κυβερνητική του θητεία με επίθεση στις ανεξάρτητες αρχές και τη δικαιοσύνη, στο αντιεμβολιαστικό κίνημα», εκτιμώντας ότι πλέον «ακυρώνεται επισήμως η όποια απόπειρα μετριοπαθούς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ». Μάλιστα, ο κ. Μάντζος έκανε χθες ακόμη πιο σαφή την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να «πολιορκήσει» το τμήμα εκείνων των κεντρώων ψηφοφόρων που μέχρι τώρα είχαν στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προγραφές, οι διώξεις, οι απειλές, οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες αρχές και στη δικαιοσύνη δεν χαρακτηρίζουν την Αριστερά. Η Αριστερά αυτά τα έχει υποστεί. Δεν μπορεί να τα κάνει και δεν επιτρέπεται στους κόλπους της να τα ανέχεται».

Την ίδια στιγμή, ο κομματικός μηχανισμός της Χαριλάου Τρικούπη αρχίζει και δουλεύει σε πιο έντονους ρυθμούς, καθώς διακρίνουν ότι ο στόχος για την επίτευξη μετεκλογικής συνεργασίας έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτευχθεί, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο στόχος της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα απομακρύνεται. «Είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι ότι το βράδυ των εκλογών ο ελληνικός λαός θα μας δώσει μια δυνατή εντολή και με βάση τις “κόκκινες γραμμές” μας θα καλέσουμε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μας πουν αν τις αποδέχονται ή όχι προκειμένου να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στη χώρα, μακριά από τις “περιπέτειες” των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων», υποστήριξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Κατρίνης για τις «κόκκινες γραμμές»

Απ’ όσα υποστήριξε ο κ. Κατρίνης δεν πέρασε απαρατήρητη η αναφορά του σε «κόκκινες γραμμές». Σύμφωνα με όσα είπε, μια ενδεχόμενη πολιτική συνεργασία θα έχει να κάνει με μια συμφωνία πάνω σε προτάσεις με έντονο κοινωνικό πρόσημο που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει το κόμμα του.

«Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στις εκλογές με το δικό του πρόγραμμα, έχοντας μεταξύ πολλών άλλων καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις μας: Για το συνεχώς αυξανόμενο ιδιωτικό χρέος, στην αντιμετώπιση του οποίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει παταγωδώς. Για τη στήριξη του ΕΣΥ, το οποίο παρότι όλοι αποθέωναν μέσα στην πανδημία, καταρρέει, έχοντας αφεθεί στην τύχη του σκοπίμως από την κυβέρνηση. Με αυτές και άλλες προτάσεις θα προσέλθουμε στις εκλογές και θα ζητήσουμε -μετά τις εκλογές- την αποδοχή των θέσεών μας, γιατί θεωρούμε ότι η υιοθέτηση των προτάσεών μας θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, δίνοντάς τους ελπίδα και προοπτική», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

#Tags: ΠΑΣΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.