, Τρίτη
23 Απριλίου 2024

search icon search icon

«Ο Ράμμος έκανε την ΑΔΑΕ παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ»

Σφοδρή είναι η επίθεση της κυβέρνησης κατά του Χρήστου Ράμμου και του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το επικοινωνιακό σόου στο οποίο έχει επιδοθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από χθες το πρωί με τον φάκελο που πήρε από την ΑΔΑΕ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «πολλαπλές ενδείξεις, που υπήρχαν εδώ και καιρό, για την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐσταται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του», καταγγέλλοντας ευθέως τον κ. Ράμμο ότι έδρασε κατά παράβαση του νόμου όταν προσέφυγε στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για να ερευνήσει τυχόν άρσεις απορρήτου, παρότι η ΑΔΑΕ διατηρεί πλήρη φάκελο με τις διατάξεις του εισαγγελέα. Επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα για όλα αυτά, σημειώνοντας: «Οι επισυνδέσεις αυτές, κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Καμία ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν περιήλθε ποτέ σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της πατρίδας».

«Οικονόμου: Να αναλογιστεί τις πολιτειακές ευθύνες του»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα, θεσμικό και πολιτικό, και παράλληλα σφυροκόπησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προσπαθεί να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου σε κομματικές σκοπιμότητες: «Ο κ. Τσίπρας, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τέως πρωθυπουργός, οφείλει να αναλογιστεί τις πολιτειακές του ευθύνες. Τέλος, βαρύτερο ατόπημα του κ. Τσίπρα θα είναι, αξιοποιώντας τα παρανόμως εξαχθέντα στοιχεία που του ενεχείρισε ο κ. Ράμμος, να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέδιο εξυπηρέτησης κομματικών σκοπιμοτήτων. Η κυβέρνηση, με απόλυτη προσήλωση στο Σύνταγμα και τους νόμους και αμέριστη εμπιστοσύνη στο έργο της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης, έχοντας μιλήσει καθαρά από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση των επισυνδέσεων, εγγυάται τόσο την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας όσο και την πολιτική ομαλότητα».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.