Ο Ρέγκλινγκ χαλάει τη… «φιέστα» της κυβέρνησης!

eurogroup-xalaroi
Στην πραγματικότητα προσγειώνει την ελληνική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ. Συγκεκριμένα για το θέμα της δόσης αποκάλυψε πως θα εκταμιεύονται τμηματικά και τα ποσά θα είναι μικρότερα απ’ ότι είχε υπολογίζει αρχικά η χώρα μας. Οι δόσεις θα δίνονται ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας ενώ θα χρειαστούν κι άλλα προαπαιτούμενα. Την αποκάλυψη για τα «κρυφά» προαπαιτούμενα είχε κάνει αρχικά η Νέα Δημοκρατία, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του Eurogroup, ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθούσε να πανηγυρίζει για την επιτυχία της.
Η παρέμβαση όμως του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ξεκαθάρισε πως οι δόσεις θα εκταμιευτούν μόνο όταν εκπληρωθούν κι άλλα προαπαιτούμενα, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Ειδικότερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώνει μια δέσμη προαπαιτούμενων κάθε φορά, προκειμένου να πάρει μία από τις υποδόσεις των συνολικά 10,3 δισ. ευρώ της δεύτερης δόσης του προγράμματος. Ο Κλάους Ρέγκλινγκ αποκάλυψε επίσης ότι η εκταμίευση θα γίνεται υπό όρους.
Η πρώτη δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα καλύψει τις υποχρεώσεις του χρέους και θα μπορεί να εκταμιευθεί στο δεύτερο μισό του Ιουνίου, αν καλύπτονται τα προαπαιτούμενα και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης έχουν δώσει την έγκρισή τους, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνουν διορθώσεις στα «κόκκινα» δάνεια και για το ασφαλιστικό και τις ιδιωτικοποιήσεις, γιατί οι Θεσμοί δεν είναι ικανοποιημένη από κάποιες λεπτομέρειες. «Μόνο αν ικανοποιηθούμε θα προχωρήσουμε», τόνισε.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr