, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

Ο Σαμαράς, η Ντόρα και στη μέση ο Κυριάκος

Σαμαράς, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε», έγραφε η τούρτα γενεθλίων του Αντώνη Σαμαρά που παρήγγειλε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και έβαλε νέα φωτιά στη «γαλάζια» σκακιέρα. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα και να μην αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, ειδικά σε σχέση με τη νέα συμφωνία.
Το μήνυμα της τούρτας και το ανοιχτό πάρτι για τα γενέθλια Σαμαρά αυτήν τη φορά,όμως, δεν είχαν αποδέκτες μόνο τους κυβερνώντες, αλλά και τους «γαλάζιους», αφού πολλοί υποστηρίζουν πως το «Σαμαράς θα λέτε και θα κλαίτε» δεν αναφερόταν μόνο σε όσους ψήφισαν τον Τσίπρα και σήμερα γεύονται τα αποτελέσματα της πολιτικής του, αλλά και σε όσους εσωκομματικά ζητούσαν την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Βέβαια, ο κ. Σαμαράς με μια σκληρή δήλωση την προηγούμενη εβδομάδα κατακεραύνωνε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για νέμεσις, ενώ δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο και το όλο παρασκήνιο που εκτυλίχθηκε μέχρι να πάρει η ΝΔ την οριστική απόφαση για τη στάση που θα κρατούσε στο πολυνομοσχέδιο.Αν και δεν επιβεβαιώνεται, κάποιοι υποστηρίζουν πως υπήρξε ακόμα και τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά – Μητσοτάκη, με πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού, όπου ο Μεσσήνιος πολιτικός πρότεινε την καταψήφιση των «κόκκινων» δανείων και του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.Την ώρα, μάλιστα, που μια σειρά από«γαλάζιους» βουλευτές, όπως ο αντιπρόεδρος, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Δημήτρης Σταμάτης κ.ά., που είναι προνομιακοί συνομιλητές με τον πρώην πρωθυπουργό, ήταν αρνητικοί στη στήριξη του πολυνομοσχεδίου.Ο ουσιαστικός κύκλος παρεμβάσεων του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε,όμως, από το Συνέδριο της ΝΔ,όπου με μια ομιλία έδωσε και το στίγμα του. Αναφέρθηκε στο τι άφησε η κυβέρνησή του και στο τι κάνει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, που έφερε νέο μνημόνιο.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr