, Δευτέρα
05 Δεκεμβρίου 2022

« Ο Σαμαράς θα ξαναρίξει έναν Μητσοτάκη»

tsakalotos
Τον κίνδυνο να εκποιηθεί όλη η Δημόσια Περιουσία της χώρας από την δημιουργία του νέου υπερταμείου, παραδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Ο κ. Τσακαλώτος, αφού επισήμανε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί το μόνιμο αίτημα των δανειστών για την δημιουργία του Ταμείου ο κ. Τσακαλώτος, στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι από κοινού με τον πρωθυπουργό σκέφτηκαν μήπως αξιοποιήσουν την περιουσία της χώρας, παρότι, όπως είπε, «δεν τους άρεσε η ιδέα του ταμείου».
Σε άλλο σημείο δε ο υπουργός Οικονομικών είπε «Το ΚΚΕ μου λέει ότι υπάρχει κίνδυνος για τα δημόσια αγαθά (σ.σ. εννοεί την δημόσια περιουσία)» για να συνεχίσει «Απαντώ πως υπάρχει κίνδυνος. Προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτό που λέει ο λαός «κάθε εμπόδιο για καλό» και να πει ειδικά για τις ΔΕΚΟ (σ.σ. εννοώντας ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) «φροντίσαμε να υπάρχει ειδική αναφορά σε υπηρεσίες γενικού συμφέροντος ότι αποκλείεται η εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρήστη του από όλους τους πολίτες».
Απαντώντας δε στην κριτική που του ασκεί η ΝΔ για το ίδιο ζήτημα είπε «Δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ταμείου. Δεν είναι το ίδιο. Το ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο για ιδιωτικοποιήσεις και όχι για επενδύσεις. Εμείς λέμε ότι όσα περιουσιακά στοιχεία έχει το Ταμείο δεν είναι μόνο προς ιδιωτικοποιήσεις… Κάθε εμπόδιο το κάνουμε για καλό.  Μας λέτε ότι δεσμεύουμε την χώρα. Έχετε δίκαιο. Θέλουμε να δεσμεύσουμε την χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. Σε αλλαγή σελίδας και αυτό περνά μέσα από την αξιοποίηση του ταμείου».
«Ο Σαμαράς θα ξαναρίξει Μητσοτάκη»
Στο μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος, υποστήριξε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να ρίξει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη», με αφορμή αναφορές για τηλεφώνημα του πρ. πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Ν.Δ., στο οποίο φέρονται να συζήτησαν τη στάση της Ν.Δ. στο πολυνομοσχέδιο.
Ο υπουργός είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης σκεφτόταν να ψηφίσει το Ταμείο. Είναι κρίμα ο κ. Σαμαράς να του αλλάζει αυτή την προοπτική». Και σχολίασε: «Πριν από 23 χρόνια ένας μελλοντικός πρωθυπουργός έριξε ένα πρωθυπουργό. 23 χρόνια μετά νομίζω ότι θέλει να ρίξει έναν άλλο Μητσοτάκη, αλλά πριν γίνει πρωθυπουργός». paraskhnio.gr