22:32, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Ο Σταύρος Δήμας “έφαγε” τη Μαρία Δαμανάκη;

damanaki-thema

Του Βαγγέλη Στολάκη

Έκπληξη προκάλεσε στα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ η επιλογή του Σταύρου Δήμα ως πρόταση της συγκυβέρνησης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και αυτό γιατί,  ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη χθεσινή του συνέντευξη στο Mega και το δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη άφησε να εννοηθεί πως από πλευράς Μαξίμου μπορεί να προταθεί και γυναίκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας «κλείδωσε» σήμερα στη συνάντηση των κκ. Βενιζέλου και Σαμαρά. Άλλωστε και το πρωί η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη δήλωσε πως σήμερα δεν θα υπάρξει διάγγελμα και ανακοίνωση κάποιου ονόματος από τον Αντώνη Σαμαρά.

Όπως αναφέρουν κύκλοι που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο στο karfitsa.gr «οι δυο επικρατέστεροι ήταν ο Σταύρος Δήμας και η Μαρία Δαμανάκη. Τελικά επιλέχτηκε ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθώς εκτιμήθηκε πως θα μπορέσει να συγκεντρώσει περισσότερες θετικές ψήφους από το κεντροδεξιό ακροατήριο (ανεξάρτητους και ΑΝΕΛ)  από ότι θα έκανε η κ. Δαμανάκη».

Άλλωστε και η κ. Δαμανάκη είχε δηλώσει… διαθέσιμη για τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι από την Κεντροαριστερά η κ. Δαμανάκη επιλέχτηκε μεταξύ του Φώτη Κουβέλη, ο οποίος δίνει τα χέρια με τον Αλέξη Τσίπρα.